Καρπούζια

Καρπούζια μας τα κάνανε με την οικονομική κρίση! Εντάξει δε λέω, ο κόσμος πεινάει, αλλά μην βγαίνετε σαν θλιμμένες κότες εσείς που όσο να' ναι τα 'χετε, αλλά δεν τα πειράζετε για να σώσετε τη χώρα! θα μας βγάλουν λέει και από την ΕΕ! Καλέ, ποιος τα λέει αυτά; Εμείς μπορούμε να αποδείξουμε πως είμαστε οι ιδρυτές της και οι συντηρητές της! Το μόνο που λείπει είναι η μετανάστευση μας σε αυτό τον ονειρικό τόπο που λέγεται ΕΕ!

Δικαίωμα να μιλάνε για την κρίση έχουν μόνο οι φτωχοί! Εκείνα τα πλάσματα αυτής της χώρας που είτε έχουν πορτοφόλι, είτε δεν έχουν, είναι το ίδιο και το αυτό. Είναι ή θα ήταν (αν είχαν) άδειο. Λέξεις δεν υπάρχουν για να περιγράψουν τη κατάσταση και μάλιστα τα πράγματα θα χειροτερέψουν! Καλές οι προσπάθειες της κυβέρνησης να βρει τους φοροφυγάδες! Αλλά θα τους βρει; Κι αν τους βρει τι θα τους κάνει; Θα τους στείλει διακοπές στην ΕΕ;

Είναι που λέτε πολύ δύσκολο να μην έχεις στη τσέπη σου ούτε λίγα φράγκα γι' αυτό που λέμε μια ώρα ανάγκης. Παλιά πάντα ο κόσμος φύλαγε το κατιτίς του γι' αυτή την ώρα ανάγκης που όμως δεν ερχόταν. Σήμερα όμως που ζούμε την ώρα ανάγκης το πορτοφόλι μας μοιάζει με χαλασμένο καρπούζι! Ναι καλά διαβάσετε!

Είναι Καλοκαιράκι, ο ήλιος καίει, και στο μυαλό σου μπαίνει η ιδέα μιας παγωμένης φέτας καρπουζιού! Πας στον γείτονα μανάβη, θα σου κάνει και καλύτερη τιμή. Τα φέρνει από την Κάτω ραχουλοβρύση και είναι πρώτο πράμα! Βλέπεις το καρπουζάκι να σου χαμογελάει...λαχταριστό λαχταριστό το άτιμο, μυρίζει θεσπέσια! Το πλησιάζεις, το κοιτάς, το φλερτάρεις! Ο μανάβης μπερδεύεται και νομίζει πως χαμογελάς σε αυτόν! Δε βαριέσαι, θα κάνει ακόμη καλύτερη τιμή! Το καρπούζι συνεχίζει να σου χαμογελά, το πλησιάζεις κι άλλο, το πλησιάζεις επικίνδυνα, το αγγίζεις, το χαιδεύεις, εκείνο σου φωνάζει "πάρε με πάρε με", κι εσύ δε μπορείς να αντισταθείς, το βουτάς με τα χέρια σου το πιάνεις, το πετάς στον αέρα, το χτυπάς δυνατά με όλα σου τα άγρια ένστικτα και τελικά πείθεσαι πως είναι μέλι και το αγοράζεις!

Ο μανάβης χαίρεται με τον φρουτένιο οργασμό σου, βάζει λίγα φραγκάκια στο ταμείο, δε κόβει απόδειξη, σε γλυκοκοιτάζει δήθεν για να μην καταλάβεις ότι δεν σου έκοψε απόδειξη και φεύγεις! Το απόκτημά σου, μπαίνει στο ψυγείο και ετοιμάζεται να σου παραδοθεί!

Όταν είναι έτοιμο, παγωμένο, πολλά υποσχόμενο, βουτας μια μαχαίρα και το σκίζεις στα δυο! Κι εκεί διαπιστώνεις πως καλύτερα να είχες κάτσει στο/στη μανάβη/μανάβισσα παρά αυτή η ήττα που έπαθες! Ήταν τζούφιο, σου χαχάνιζε προκλητικά και σε ειρωνευόταν που την πάτησες έτσι!

Έτσι και το πορτοφόλι πολλών ανθρώπων, ανοίγει και είναι τζούφιο, τζάμπα λεφτά έδωσες για το δέρμα, καλύτερα να είχες αγοράσει μερικά καρπούζια παραπάνω, κάποιο θα σου καθόταν!
Βέβαια ένα πορτοφόλι σήμερα, εχει πολλούς ρόλους! Κάνετε λάθος αν πιστεύετε πως ο ρόλος του πορτοφολιού είναι μόνο για να βολεύει το χρηματικό περιεχόμενο! Βέβαια!!!!
Έχει θήκες για φωτογραφίες, μην τυχόν και ξεχάσεις τον Coulo ή την Coulη που σε τύλιξε. Έχει θήκες για μαντηλάκια από αυτά που βρωμάνε λεμονίλα, έχει θήκες για εισιτήρια, για κάρτες από γιατρούς (για την ώρα ανάγκης που λέγαμε) και φυσικά πολλές και άνετες θήκες για πιστωτικές!!!!!!!!!!!!!!!

Γέμισαν τα πορτοφόλια από εκείνες τις πλαστικές καρτούλες...Έλα τώρα μη κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ποιες εννοώ! Αυτές ντε που εξαιτίας τους πήρες νέο αμάξι, σπίτι, κότερο, (αν πήρες), που πήγες διακοπές, που αγόρασες εκείνο το ακριβό ταγιεράκι που ουδέποτε θα το φορέσεις δεύτερη, απλά γιατί το πήρες για να τη σπάσεις στη πλούσια συνάδελφο, που έβγαλες τα απωθημένα σου σε ρούχα και σε καλλυντικά όταν ο Coulos σου άργησε να σε πάρει τηλέφωνο και πήγε ο νους σου στο κακό, που τα ήπιες με τους φίλους σου απλά γιατί η Coulή σου έχει βγει με τις φίλες της, που...που...που....

(Για να μην θυμηθώ τώρα και τον καναπέ γωνία που πήρες απλά γιατί είναι της μόδας, με δώρο το φωτιστικό δαπέδου)

Καρπούζια σας τα έκανα κι εγώ...δε βαριέσαι! Όλοι γράφουν για την ρημαδοκρίση, ας γράψω κάτι κι εγώ, αλλά ας κοιτάξουμε λίγο και μέσα στο πορτοφόλι μας τι γίνεται προτού αποφασίσουμε να παντρευτούμε τον μανάβη!!!!!

Να μου προσέχετε
cu

18 Μαρτίου 2010