Κλώτσα Κλώτσα

Στα 10 της χρόνια η Coula, είχε μια δυσκολία να διακρίνει τα παιχνίδια σε αγορίστικα και κοριτσίστικα! Κι όχι μόνο αυτή, αλλά και όλα τα παιδιά, παίζανε λίγο απ'ολα! Όλα τα παιδάκια της γειτονιάς παίζανε ποδόσφαιρο; Έπαιζε και αυτή, κι ας έτρωγε ξυλιές από τη μάνα της επειδή μελάνιαζε τα πόδια της, κορίτσι πράμα! Όλα τα παιδάκια παίζανε μακριά γαιδούρα; Έπαιζε κι αυτή, κι άς έτρωγε ξυλιές από την θεούσα γιαγιά της, διότι το παιχνίδι αυτό δεν έπρεπε να το παίζουν κοριτσάκια και αγοράκια μαζί, γιατί μπλέκανε τα βρακάκια τους με τα μπουτάκια τους! Όλα τα παιδάκια παίζανε ειρήνη και πόλεμο; Μέσα και η Coulita. Κι ας μην μπορούσε να σπάσει με τίποτα την αλυσίδα που την κρατούσαν τα αγόρια στην απέναντι σειρά! (Αλήθεια το ξέρει ή το θυμάται κανείς αυτό το παιχνίδι; ) Άλλες εποχές τότε! Υπήρχαν ακόμη αλάνες, εκκλησίες με απέραντες αυλές και πολλά πολλά πολλά παιδάκια διαθέσιμα για παιχνίδια!

Μεγαλώνοντας αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως εκείνη και το ποδόσφαιρο, δεν θα τα πήγαιναν, καθόλου μα καθόλου καλά! Το αποφάσισε μια ωραία πρωϊα! Τέρμα οι μελανιές, τέρμα οι φόρμες στην αλάνα, τέρμα τα: Coulita κάτσε τέρμα μπας και σου βάλουμε κανα γκολάκι, τέρμα τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπα! Από εδώ και στο εξής: κούκλες, λαστιχάκι, φουστίτσα και φυσικά λιπ γκλος και μάλιστα κρυφά από τη μαμά και κολώνια Μυρτώ!

Η πρώτη αντιπαράθεση με το μαλακοάθλημα ήρθε καπου στα 17, όταν το αγόρι της ένα βράδι, τρελός Ολυμπιακός, την παράτησε στο παρκάκι για να πάει να δει την ομαδάρα του, με λίγα λόγια να δει 22 ανόητους να κυνηγάνε μια μπάλα και πολλούς άλλους (ανόητοι αρκετοί από αυτούς) να τους παρακολουθούν με φανατισμό που την κυνηγάνε. Άρχισε να ακούει για μια θεά μπάλα....κι εδώ ήξερε πως ήδη είχε αρχίσει να υφίσταται η κόντρα και να διαφαίνεται στον ορίζοντα η αντίπαλος-εχθρός-αντίζηλος! Coula-μπάλα 0-1! Γκρρρρρ

Πάνω στο καλύτερο, πάνω στα φρέσκα φιλάκια, πάνω στα πρώτα χαδάκια, το αγόρι καληνύχτιζε για να παει να λιώσει βλεποντας μπάλα και η Coulita σιχτίριζε την ώρα και την στιγμή της εφεύρεσης τούτου του μαρτυρίου για παιχνίδι! Και δε μας έφτανε το ποδόσφαιρο είχαμε και το χαζοκούτι που υπνώτιζε τα αγόρια! Ε, όχι! Έπρεπε να παρθούν μέτρα! Μα δυστυχώς μέχρι τα 18-19 όσα μέτρα κι αν παίρνονταν, όσο κι αν κόνταινε η φούστα, όσο κι αν κουνιόταν ο πωπός, το αγόρι, δεν έμενε, αλλά πήγαινε στην παντοτινή του αγάπη, την παλιομπάλα!

Λίγο αργότερα η Coulita γνώρισε και το είδος των αντρών που δεν παρακολουθούν μπάλα, δεν ασχολούνται με αυτά, δεν πορώνονται, δεν διαλύουν το σπίτι καλώντας φίλους για να δουν μπάλα, δεν αναλώνονονται σε συζητήσεις ανάλυσης μιας κλωτσιάς και μιας κεφαλιάς και φυσικά εκμεταλλεύονται κάθε στιγμή για ζουζουνιές, βόλτες και λοιπές δραστηριότητες! Πως είναι για τον άντρα να μην έχει πεθερά; Έτσι ήταν και για την Coulita να μην ξέρει ο γκόμενος από μπάλα!

Το διάλειμμα κράτησε λίγο, γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι άντρες προσκυνούν τη θεά μπάλα και η εξαίρεση σιγά μην κάτσει στην γκαντεμοσαυρίνα Coulita! Επέστρεψε λοιπόν στα γνώριμα λημέρια της αγκαλιάς ενός ποδοσφαιρόφιλου γκόμενου, όπου ήξερε τα όρια τα δικάς της και της μπάλας, όπου έκανε υπομονή, όπου κανόνιζε γυναικείες φιλικές βραδιές τις απαγορευμένες μέρες και φυσικά εκτίμησε τις ελεύθερες φίλες της και τον άπλετο χρόνο που διέθεταν για εκείνη όποτε το χρειαζόταν!

Την περίπτωση που ο γκόμενος παίζει ο ίδιος ποδόσφαιρο δεν θέλω να την αναλύσω! Θα αποτελέσει ανάρτηση από μόνη της!

Εκείνο που δεν θέλω να μου ζητήσεις, είναι να έρθω μαζί σου στο γηπεδο Couλέ μου! Αφενός γιατί το έχω στη μπούκα το άθλημα, δεδομένου πως πιστεύω ότι παίρνουν πολλά χρήματα οι παραπάνω 22 ανόητοι που ανέφερα γι' αυτό που κάνουν, κι αφετέρου γιατί αν με πάρεις μαζί σου ή που θα τσακωθούμε, ή που θα κοιτάω άλλα γκομενάκια πλάι μου και γύρω μου και θα φας άμεσα πόδι ή τέλος θα κάθομαι και θα παρακολουθώ όλους τους κουλούς γύρω μου που εκστασιάζονται με ένα τακουνάκι, και άλλες χαζομαρούλες και θα σας κάνω ανάρτηση όλους μαζί!

Και δεν θέλω να ακούσω από άλλες κυρίες πως γουστάρουν τα γηπεδα και πάνε και παρακολουθούν αγώνες επειδή η μπάλα είναι καύλα, διότι είμαι σίγουρη πως οι γυναίκες που πάνε γήπεδο δεν πάνε για το άθλημα, αλλά για να προκαλέσουν με την εμφάνισή τους, να πιάσουν γκόμενο ή το λιγότερο να κάνουν οφθαλμόλουτρα και να μυρίσουν βαρβατίλα! Είναι σα να λέμε πως πάει άντρας σε επίδειξη μόδας! Πάει; Δε πάει, εκτός αν είναι κομμωτής, μακιγιέρ ή στυλίστας! Όλα τα άλλα είναι δηθενιές!

Update: Επειδή ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων με την χρήση της λέξης, μαλάκας, (να σας πω την αλήθεια το περίμενα), την απομακρύνω από το κείμενό μου. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που αλλοιώνω το αρχικό μου κείμενο και το κάνω για συγκεκριμένο άτομο, το οποίο θίχτηκε, αλλά προσωπικά το συμπαθώ απεριόριστα και δεν θα ήθελα με τίποτα να ταυτιστεί με ο,τιδήποτε άσχημο είχα εγώ στο μυαλό μου όταν έγραφα τη λέξη! Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων λοιπόν, (ψιλο)φιμώνομαι!!!

Καλό Σαββατοκύριακο

17 Σεπτεμβρίου 2010