Χριστούγεννα; Πλάκα με κάνεις;

Χριστουγεννιάτικη ανάρτηση και πάλι. Όστις έχει πρόβλημα άλυτον, μεταβολή και πίσω. Λοιπόν έχουμε και λέμε: Δεν είμαι χριστουγεννιάτικος τύπος, φαντάσου και να ήμουν με τόσες αναρτήσεις γιορτινές. Κι ευθύς αμέσως θα σας αναλύσω γιατί δεν συμπαθώ τις γιορτές. Ξέρω πως ανήκει πολύς κόσμος στην κατηγορία: Μισώ τα Χριστούγεννα, αλλά εγώ έφτιαξα άλλη κατηγορία κουλή δική μου! Δεν μισώ τα Χριστούγεννα, απλά δεν συμπαθώ τα Χριστούγεννα έτσι όπως τα καταντήσαμε. Έχει διαφορά και θα καταλάβετε γιατί!

Εκείνο που με ενοχλεί στους γύρω μου και είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που έχω για φίλους 4 ατομα όλα κι όλα, κι άλλους δεν επιθυμώ να κάνω, είναι η δηθενιά. Διάβαζα σε έναν φίλτατο blogger πως τα Χριστούγεννα είναι ευκαιρία για να γελάσουμε, να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε, και να ζήσουμε ευχάριστες στιγμές με αγαπημένα μας πρόσωπα, παρά τις δυσκολίες των ημερών και τα προβλήματα που ταλανίζουν το κοσμάκη! Δε θα διαφωνήσω κάθετα, αλλά οριζόντια.

Είναι ωραίο να έχεις ένα έναυσμα για να χαμογελάσεις και να διασκεδάσεις και να να να να να. Δεν είναι όμως καθόλου ωραίο να μου το παίζεις δήθεν τάχα χριστιανο ορτοντοξο και χαρωπο φιλαντροπο πλάσμα και λοιπά ωραία.

Απολαμβάνω ένα ωραία στολισμένο δέντρο από αυτά που λέω εγώ "όλα πάνω" δηλαδή πολλά στολίδια που ξέμειναν από τα σετ και τα βάζεις πάνω στο δεντράκι το γουτσου γουτσου που το βλέπουν τα παιδάκια και χτυπάνε τα χεράκια από τη χαρά, που του κοτσάρεις κι ένα άστρο ή μια κορυφή και από κάτω τη φάτνη. Ποια φάτνη; Εδώ είναι το θέμα. Χρησιμοποιούμαι σύμβολα που ούτε καν ξέρουμε τι κρύβει η ιστορία τους.

Χριστούγεννα, δεκαπέντε μέρες καθισιού για τον εκπαιδευτικό και μαθητικό κόσμο και αρκετές μέρες καθισιού για όλο το εργαζόμενο πλήθος πέρα όμως από το που πιστεύει ο καθένας! Η γέννηση του Θεανθρώπου μπαίνει στα ψιλά γράμματα. Κρατάμε τα καλά του Γιάννη βλέπε άδειες, διπλούς μισθούς, χαλάρωση, ξεκούραση και τον Γιάννη τον περνάμε γενεές δεκατέσσερις. Ξέρω ξέρω, εκνευρίζεστε εσείς οι άθεοι φίλοι μου, (που να καείτε στα καζάνια της κολάσεως χαχαχα εκεί δίπλα θα είμαι κι εγώ), αλλά απορώ γιατί ο άθεος να πρέπει να γιορτάσει Χριστούγεννα;

Θέλω εδώ και τώρα να αλλάξει η ονομασία των ημερών αυτών, να τις ονομάσουμε, Καταναλωστούγεννα, Κωλοκαθιστούγεννα, Ταξιδοστούγεννα, Χλαπακιαζωστούγεννα, Στολιστούγεννα, Παιχνιδοκλεβωστούγεννα κάτι άλλο τελοσπάντων εκτός από Χριστούγεννα. Εφόσον φυσικά δεν γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού αλλά τη γέννηση των άγριων ενστίκτων μας που θα καθησυχάσουν μόνο μετά το πέρας των εορτών.

Είναι σα να σας καλώ στο πάρτυ γεννεθλίων μου και να μου φέρνετε δώρα γάμου! Άλλ' αντ' άλλων δηλαδή! Για να μη θυμηθώ τώρα όλες τις φιλεύσπλαχνες ψυχες που ξυπνάνε τέτοιες μόνο μέρες, λες και τον υπόλοιπο χρόνο, δεν υπάρχουν φτωχοί, δεν υπάρχουν ορφανά και δεν υπάρχει πόνος. Καταλάβατε γιατί μιλάω για δηθενιά; Δε θα αναφερθώ καθόλου στο θέμα του υποχρεωτικού χαμόγελου για το οποίο πολλοί μισούν τα Χριστούγεννα! Βρε αν είσαι χαρωπός και αισιόδοξος άνθρωπος αμέσως μετά τη καρμική σου σφαλιάρα θα ξέρεις να χαμογελάς δε θα περιμένεις να ανάψει το λαμπιόνι και να στολιστεί το δέντρο για να αλλάξει η διάθεση.

Σε αυτό το σημείο θα συμφωνήσω με τον αγαπητό μα άθεο blogger που έγραψε πως κάθε ευκαιρία για χαρά είναι δεκτή. Αλλά δε θέλω να φανταστώ πως μετά τα θεοφάνεια ξαφνικά θα μουρτζουφλιάσει το σύμπαν γιατί φύγαν οι γιορτές!!!

Αυτά, πάλι μπερδεμένα τα έγραψα σήμερα, γι' αυτό θα συνοψίσω:

1. Είναι ημέρες υπερκατανάλωσης και υπερβολών.
2. Είναι ημέρες πολυφαγίας και καταβροχθίσματος φαγητών και γλυκών.
3. Είναι ημέρες που χαμογελάνε τα παιδάκια μέχρι να μεγαλώσουν και να τα γράψει στα αρ...δια του ο Αι Κόκα Κόλας.
4. Είναι ημέρες εκμετάλλευσης του κοσμάκη που νομίζει πως η ζωή άλλαξε όψη για 15 μέρες και μετά το κεφάλι πάλι μέσα στα σκατά.
5. Είναι ημέρες που επιβάλλεται το χαμόγελο, μα τι να το κάνεις αν δεν είναι αυθόρμητο.
6. Είναι ημέρες τζόγου, μέθης και διασκέδασης σε σημείο που χάνεις τον εαυτό σου και μπορεί και την οικογένειά σου.
7. Είναι ημέρες που κάνουν εντύπωση οι πλούσιοι προσφέροντας εκατομμύρια στα παιδάκια της Αφρικής και που τα καημένα ουδέποτε τα λαμβάνουν.
8. Είναι ημέρες που οι κοινωνικές ανισότητες βαράνε κόκκινο.
9. Είναι ημέρες ΔΗΘΕΝΙΑΣ.
10. Είναι ημέρες που δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα Χριστούγεννα κι ας λέγονται έτσι.

Μετράς ακόμη μέρες για τα Χριστούγεννα; Κακώς, γιατί αυτά δε θα έρθουν ποτέ, επι της ουσίας.

9 Δεκεμβρίου 2010