ΒρωμιαροΔευτέρα

Γιούπιιιιιι!!! Τα μαρτύρια τέλειωσαν! Η εξεταστική έλαβε τέλος και ζω ξανά στους ρυθμούς της αξιοζήλευτης χαλάρωσης. Έρχεται εξαιρετικό τρήμερο. Θα δω εξαιρετικούς ανθρώπους, θα παραβρεθώ σε πάρτυ μασκέ για να χορέψω και να κοροιδέψω και θα πετάξω χαρταετό. Που σημαίνει θα κάνω τρέλες. Πως λέμε: Πάει αυτός σάλεψε, πέταξε χαρταετό, έκαψε τον εγκέφαλο, κατέβασε ρολά; Κάπως έτσι κι εγώ. Δε θέλω να δω βιβλίο μπροστά μου για τις επόμενες δέκα μέρες. Θέλω να δω άλλα πράγματα. Οκ; Το έπιασες το υπονοούμενο; Μπράβο!

Έρχεται και η Καθαρά Δευτέρα βεβαίως βεβαίως! Τη μισώ. Αλλά δε θα γκρινιάξω πάλι για τους λόγους που δε συμπαθώ τις γιορτές. Απλά θα πω πως όλα τα φαγητά αυτής της μέρας είναι μαλακίες. Μα είνα δυνατόν να τρώμε τουρσιά; Τουρσιά; ΤΟΥΡΣΙΑ? Ακόμη και η λαγάνα είναι χάλια. Φτιάχνεται διαφορετικά απο το ψωμί και δεν λέει και πολλά. Άσε ο χαλβάς. Όταν βλέπω μπροστά μου χαλβά, θυμάμαι έναν πρώην μου που ήταν μεγάλος χαλβάς. Δεν έπαιρνε καμια πρωτοβουλία. Ακόμη και το πουλί του, όταν ζουζουνιζαμε, εγώ του το σήκωνα κυριολεκτικά. Και έβαζα και πιαστράκι μπας και κρατηθεί λίγο πάνω. Έλεος.

Μου αρέσει όμως ο σπιτικός χαλβάς με σιμιγδάλι. Μου θυμίζει τη γιαγιά μου αυτός. Τον έφτιαχνε συχνά και μας μπούκωνε με δαύτον για να μη ζητάμε σοκολάτες και παγωτά που ήταν πιο ακριβά. Έτσι τον αγάπησα. Ασχετα βέβαια που τώρα τον αποφεύγω. Άσε που δεν ξέρω να τν φτιάχνω, αλλά οκ αν ασχοληθώ θα τον μάθω. Του χρόνου ίσως. Οι ελιές οκ τρώγονται. Αλλά αν δεν συνοδεύονται από φέτα, να λείπουν καλύτερα. Με φρούτα και χυμούς τη βγάζω αυτή τη μέρα και γουστάρω μανίτσα μου! Μη με σκας και θυμώνεις που σου ακυρώνω το Σαρακοστιανό τραπέζι. Οκ;

Ας μιλήσω τώρα για κάτι άλλο. Γιατί τρώμε όλες αυτές τις νηστίσιμες αηδίες την Καθαρά Δευτέρα; Εμένα με βγάζω απ' έξω. Και λέω για σας. Πάμε πάλι! Γιατί τρώτε όλες αυτές τις νηστίσιμες αηδίες; Αφου και άθεοι είστε και δεν θα νηστέψετε από την επομένη. Γιατί μου γεμίζετε το τραπέζι με ντολμαδάκια...(αχ, αυτά μου αρέσουν), με τουρσιά (ΜΠΛΙΑΧ), με λαγάνες και ελιές, με χαλβάδες κλπ; Γιατί;;; Αφου την επόμενη μέρα, ενα σουβλακοπιτόγυρο θα το χτυπήσετε κι επιπλέον δεν θα κάνετε τη νηστεία της Σαρακοστής. Δεν είναι δήθεν τώρα όλο αυτό; Ή είναι ιδέα μου; Δηλαδή ειλικρινά δε το καταλαβαίνω καθόλου.

Έθιμο είναι, θα πείτε πολλοί. Σας πληροφορώ λοιπον, εγώ, το κορίτσι του κατηχητικού, πως η νηστεία της Καθαράς Δευτέρας δεν είναι απλά έθιμο, είναι συμβολισμός και μάλιστα προετοιμασια του οργανισμού για να μεταβεί εις την νηστείαν της Σαρακοστής, με απώτερο σκοπό την θεία Μετάληψη της Αγίας Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, μετά εξομολογήσεως και μετανοίας. Το ακούς άθεο πλάσμα μου; Όχι; Δε πειράζει. Εγώ τα λέω κι ας τα ακούει όποιος θέλει.

Εγώ πάντως λέω να νηστέψω φέτος. Μην δω κανέναν να γελάει, θα τα πάρω άσχημα. Θα νηστέψω και απο σεξ. Θα μου πεις τώρα εύλογα. Μα καλά κι έναν μήνα τώρα δε νηστεύεις από σεξ, λόγω εξεταστικής; Θα σου πω πως όχι. Τις έκανα τις ζουζουνιές μου κι εγώ σαν παιδί. Αλλά τώρα τέλος. Μάλιστα θα μετράω μαζί σας τις μέρες της αποχής μου και θα σας λέω τα αποτελέσματα. Αν δείτε ότι πάει και το χάνω το μυαλό μου, ενημερώστε με, να ορμήξω σε κανα δυο τρια γκομενάκια που τα έχω εύκαιρα.

Λοιπόν, σταματάω κάπου εδώ. Σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Τριήμερο. Να μασκαρευτείτε ή να πετάξετε τις μάσκες, να φάτε και να πιείτε τις αήδιες των ημερών και να περάσετε όσο πιο καλά μπορείτε. Εσείς τουλάχιστον που περιμένετε αυτές τις μέρες μόνο. Γιατί εμείς εδώ περνάμε καλά πάντα, ανεξαρτήτως τριημέρων.

ΥΓ Τη Καθαρά Δευτέρα δεν θα κάνουμε εκπομπή με τον Παύλο. Ανανεώνουμε το ραδιοφωνικό μας ραντεβού για την επόμενη Δευτέρα...πες την και Βρωμιάρα Δευτέρα. Μέσα θα πέσεις.

Φιλιά στις μουτσούνες σας

25 Φεβρουαρίου 2012