Αυτοσυγκεντρώθηκα

Τι μου κάνετε Cουλοί μου αναγνώστες; Πως περάσατε όσο εγώ έτρεχα στις εσχατιές του κόσμου προς αναζήτησιν αγαλλίασης, χαράς και αυτοσυγκέντρωσης; Πείτε τα όλα στην αγαπημένη σας Coulita. Εγώ που λέτε, φρίκαρα εντελώς τις μέρες αυτές στο μοναστήρι. Για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Αρχικά θα πήγαινα για δυο μέρες κι έκατσα τέσσερις! Αν δε με διώχνανε κλωτσηδον, θα έμενα για πάντα. Όχι ως μοναχή, δόκιμη και λοιπά, αλλά ως Coula. Τελικά δε τους βόλεψε η κουλαμάρα μου και αποφάσισαν να με απελάσουν από τις εσχατιές του κόσμου! Να 'μαι πάλι εδώ κοντά σας στα εγκόσμια, έτοιμη για όλα, αλλά κυρίως για να κρίνω τα παράλογα, τα κουλά, τα ανείπωτα και κυρίως τα αισχρά.

Σε παλαιότερο τεστ αγνότητας θα θυμάστε πως είχα βγάλει το ποσοστό του 100%. Μπορεί να μην είμαι αγνή στο σώμα, αλλά στο πνεύμα είμαι αγγελούδι και μου το αναγνωρίζουν οι πάντες. Σαν αγγελούδι πήγα στη Μονή, βοήθησα στο κήπο, στη κουζίνα, στα κελιά και στους ξενώνες, χαχάνισα με μοναχές, με δόκιμες, με προσκυνητές και με τον εαυτό μου και φυσικά έριξα στην αμαρτία μια μοναχή που της έπιασα τη κουβέντα μέσα στη νύχτα στερώντας της την βραδινή και πρώτη πρωινή προσευχή της για τρεις περίπου νύχτες.

Όμως φρίκαρα και εντελώς με καταστάσεις που άκουσα να συμβαίνουν στο κόσμο! Φρίκαρα που είδα τόσο πόνο και τόση μελαγχολία σε παιδικά μάτια, φρίκαρα που ένιωσα πως ενώ μπορώ, δε κάνω τίποτα για τους άλλους. Ούτε για τον εαυτό μου δε κάνω βασικά. Τα τσάκρα μου να τα αφήσετε ήσυχα! Νιώθω πιο καλά από ποτέ και έκανα μια γνωριμία που μου άλλαξε τη ζωή. Το αγγελούδι μου λοιπόν που λέτε το γνώρισα στη Μονή. Και τάχθηκα υπέρ της σωτηρίας του. Υπόσχομαι ενώπιον όλων πως θα προσπαθήσω με νύχια και με δόντια να κάνω τη ζωή του από Κόλαση Παράδεισο, απλά και μόνο γιατί το μπορώ. Λίγο οι γνώσεις μου, λίγο που μπορώ να ανεβάζω τις πεσμένες ψυχολογίες των άλλων, λίγο ο χαρακτήρας μου που ειναι αγαπησιάρικος και που βρίσκει λύσεις εκεί που όλα μοιάζουν ανέφικτα, άλυτα, μαύρα και άραχνα, όλα αυτά μαζί θα συνδράμουν για να κάνω ένα αγγελούδι να χαμογελάσει ξανά.

Ίσως να σας μιλήσω κάποια ανύποπτη στιγμή γι' αυτό το αγγελούδι! Και ίσως να με καταλάβετε, εσείς που είστε τόσο συγκαταβατικοί με τους συνανθρώπους σας κι έχετε μάθει και τον τρόπο που σκέφτομαι ή που βλέπω τα πράγματα. Κρατώ την αγγελουδο-ανάρτηση για άλλη φορά. Προς το παρόν έχω λίγες μέρες προτού να φύγω για διακοπές για να μεταλλαχθώ από Coula σε κυρία Αραξίδου, Ξαπλοπούλου, Φρεντοπινίδου, Θαλασσοπνιγμενίδου και Ηλιοθεραπίδου.

Θα τα λέμε λίγο ως τις 28 Ιουλίου όπου μετά με περιμένει ένα δεκαήμερο τρέλας, ξεκούρασης και κούρασης, σοβαρότητας και αστειότητας, χαλαρουίτας και τσιτώματος. Όλα μαζί και τίποτα. Κι εκεί υπόσχομαι πως θα βρω τον εαυτό μου, θα ξέρω ποιος ο σκοπός της ζωής μου, τι κρατάω και τι αφήνω, τι αφήνω για λίγο και τι πετάω στη λήθη. Τι κρατάω για λίγο και τι για πάντα. Θα ξέρω γιατί όταν κάνεις διακοπές με αγγελούδια έτσι είναι η ζωή. Απλά τέλεια.

Είμαι η Coula και είμαι πιο καλά από ποτέ!

18 Ιουλίου 2011