Γεννεθλιά...ζοντας

Ένα δράμα έζησε η Coula μας ! Γεννεθλιάστηκε!

Πριν κάμποσα χρόνια η Couloμαμά σφάδαζε στους πόνους σε ένα μαιευτήριο των Αθηνών, από αυτά τα ακριβά! Μετά από 15 ώρες γέννας βγήκε ένα χοντρό πράγμα, που μωρό δεν το λες....αλλά σάκο του μποξ. Όλο το σόι μαζεύτηκε στο νοσοκομείο! It's a girl έγραφε το ροζ μπαλόνι που είτε έβλεπες αυτό είτε το μωρό ήταν το ίδιο! 5κιλά μωρό η Coula μας, άνοιξε τα μάτια σε αυτόν τον κόσμο που τόσες πίκρες και χαρές θα την κερνούσε! Η Couloμαμά έπεσε σε λήθαργο! Τρεις μέρες κοιμόταν για να συνέλθει από το σοκ και το μωρό, λένε, πως από τη στιγμή που έσκασε από την κοιλιά άρχισε να χαζογελάει! Από μωρό η Coula μας χαζοχαρούμενο ήταν!!!!

Με το πέρασμα των χρόνων το μωρό μεγάλωσε, άρχισε να μοιάζει με άνθρωπο κι έγινε ένα πανέμορφο ξανθό κοριτσάκι! Άρχισε να περπατάει, να μιλάει (βασικά γλώσσα μέσα δεν έβαζε), να πηγαίνει στο σχολείο! Υπόδειγμα μαθήτριας! Η δασκάλα την έβαζε και βοηθούσε όλα τα παιδιά της τάξης στις ασκήσεις και μάλιστα καμιά φορά την άφηνε να κάνει και μάθημα! Η Στ δημοτικού ήταν κομβική για την Coula μας. Ερωτεύτηκε τον Κωστάκη! Κι έκανε τόση χαρά όταν πήγαιναν χεράκι χεράκι μαζί στο σχολείο που τέτοια χαρά ούτε η Τζούλια δεν είχε όταν τσέπωσε το χρήμα από την εκπαιδευτική της ταινία! Σε εκείνα τα γεννέθλια, ο Κωστάκης της έκανε δώρο ένα λούτρινο αρκουδάκι! Ακόμη το έχει!

Κάθε χρόνο στις 9 Απριλίου η Coula μας γιόρταζε ακόμη έναν χρόνο ζωής! Στο Γυμνάσιο γιόρταζε με τις συμμαθήτριές της στο σπίτι , στο Λύκειο με κάτι γκομενάκια αλλά και με τις συμμαθήτριες της σε κάτι καφετέριες, στο Πανεπιστήμιο μόνο με γκομενάκια σε κλαμπάκια!
Ωραία χρόνια! Μέχρι που η Coula παραμεγάλωσε!

Στα 18 σου χέστηκες να πεις πως έχεις γεννέθλια! Το βροντοφωνάζεις γιατί σκάνε δωράκια από τον ουρανό! Ως τα 25 σου γιορτάζεις ατέλειωτες βραδιές σεξ και σαμπανιας με τα εκάστοτε μωρά σου! Απο κει και πέρα......ως τα 30, αν δεν έχεις παντρευτεί, τα ξεχνάς τα γενέθλια και το παίζεις αδιάφορη γκόμενα, μοιραία γυναίκα στα καλύτερά σου χρόνια, που ανάγκη δεν έχεις κανέναν! Ε μετά τα 30 κλάφτα κι άστα, κι όχι γιατί γέρασες, αλλά γιατί σε παίρνουν τηλέφωνο όλες οι παντρεμένες δήθεν φίλες και σε αρχίζουν στις γνωστές εκνευριστικές ευχές......

Πρώτα πρώτα εύχεται η Couloμάνα! Κι αρχίζει και θυμάται πως ήσουν ως μωρό, αν έκλαιγες, κάθε πότε έχεζες, αν έτρωγες το φαί σου, αν την ξενυχτούσες, αν την κατούραγες! Η καημένη η μάνα, θέλει να σκέφτεται τα παλιά καλά χρόνια γιατί χαϊρι τώρα πια από την Coula της δεν πρόκειται να δει! Τότε μπορούσε και να την ελέγξει. Στους βαθμούς στο σχολείο, στις παρέες της, ακόμη και στα πρώτα φλερτάκια της! Θα ξεχάσει η Coula την μάνα της όταν της είχε αποκαλύψει ότι τα'χει με τον Λευτέρη; Έξαλλη έγινε η δόλια μάνα γιατί οι βαθμοί της κοκόνας της είχαν πέσει από το 20 στο 19.8! Έλεος ρε μάνα!Τώρα που το θυμάμαι.....φρίττω!

Στη συνέχεια χτυπάνε αβέρτα τα τηλέφωνα από φίλους και γνωστούς και αρχίζουν τις ευχές! Άραγε εννοούν όσα λένε; Για παράδειγμα αυτό το "Να τα εκατοστήσεις", κρύβει μεγάλη κακία! Φαντάζεστε την Coula να είναι 100 χρονών; Να γκρινιάζει για τα πάντα, να χέζει τον κόσμο όλο και να παίρνει ένα ολόκληρο φαρμακείο στην καθισιά της; Απαπαπαπα

Μια άλλα ευχή όπως ήδη ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση, στα σχόλια κρύβει ζήλεια και φθόνο! " Και του χρόνου διπλή". Δηλαδή ποιος γνωστικός άνθρωπος θα ευχηθεί να γίνεις σαν ντουλάπα του χρόνου ή καλύτερα σαν τηλεφωνικός θάλαμος; Θα μου πείτε τώρα εννοούν άλλο πράγμα και μην μας το παίζεις στόκος Coula! Οκ, συμπληρώνουν το "Με ένα καλό παιδί".
Πάντα με καλά παιδιά ήταν η δικιά μας. Αλλά τι να το κάνεις; Απλά δεν ήταν η ίδια ίσως το καλό παιδί που ψάχναν οι άλλοι! Έχει κι αυτή τα κουσούρια της αλλά το θέμα δεν είναι να βρεις το καλό παιδί, αλλά να σε βρει κι εκείνο! Να συναντηθείτε κάπου βρε αδερφέ! Κι εγώ περίστροφο στον κρόταφο καλού παιδιού δεν βάζω! Να σας πω μια μικρή αλήθεια, δε με νοιάζει κιόλλας! Ίσως και να προτιμώ τα κακά παιδιά. Γιατί αν ήθελα θα την είχα βάλει την κουλούρα και μάλιστα με πάρα πολύ καλά παιδιά! Αλλά η καλοσύνη δεν αρκεί για να είναι κανείς ευτυχισμένος και να κάνει οικογένεια! Άκυρη η ευχή αυτή!

Έπειτα σε παίρνουν κάτι κάργιες από το παρελθόν που έχουν από 10 παιδιά η καθεμία! Καλές νοικοκυρές από καλά σπίτια, με καλούς συντρόφους οι οποίοι σύντροφοι κάνουν καλές δουλειές για να κάθονται αυτές και να ψάχνουν στα ημερολόγια πότε έχουν γενέθλια όσες δεν ακολουθήσαν το παράδειγμά τους για να τους ευχηθούν, κομπάζοντας για την δική τους ΔΥΣΤΥΧΙΑ. Και αρχίζουν τα " Άντε τελείωνε, πότε θα κάνεις εσύ παιδί; Περνάνε τα χρόνια και το βιολογικό ρολόι χτυπάει!"

Δε μπορώ να αφήσω ασχολίαστη αυτή την ευχή! Θα κάνω παιδί όποτε γουστάρω κι όχι όποτε θα μου υποδείξει η μαμά μου, η φίλη μου, η γνωστή μου, για να μην λέει ο κόσμος ότι έμεινα στο ράφι! Θα κάνω παιδί όταν θα βρω τον κατάλληλο πατέρα για να με βοηθήσει να το μεγαλώσω! Το βιολογικό ρολόι το δικό μου δεν έχει μπαταρία. Μας τελείωσε! Και θα την αλλάξω όποτε και αν θελήσω εγώ! Ακόμη κι αν περνάνε τα χρόνια υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να γίνει μια Coula μάνα! Υιοθεσία από τη μια που τόσα και τόσα παιδάκια τα γεννάνε μανάδες ανεύθυνες και τα πετάνε, αλλά και εξωσωματικήαπό την άλλη!
Και τέλος, με ρωτάτε ρε αν θέλω να κάνω παιδιά; Αν θέλω να φέρω τα παιδιά μου σε αυτόν τον παλιοκόσμο; Με ρωτάτε αν μπορώ να κάνω παιδιά; Κι αν όχι γιατί είμαι υποχρεωμένη να σας μιλήσω γι αυτό; Για κοιτάξτε τις δικές σας οικογένειες κι αφήστε με να χαρώ μια χρονιά τα γεννέθλιά μου χωρίς να προβληματίζομαι! Η και να μην τα γιορτάσω και καθόλου!

Πάντως η Coula μας για να ξέρετε, τα αγαπάει τα παιδιά! Δεν έχει πρόβλημα να γίνει μάνα, αλλά γαμώ το φελέκι μου, γιατί να βιάζονται όλοι γύρω της; Στο σβέρκο τους κάθεται; Όχι! Λεφτά τους ζητάει; Όχι! Αι σιχτίρ αφήστε την ήσυχη να ζήσει την ζωή της, να χαρεί τα νιάτα της και την ομορφιά της και να αποφασίσει εκείνη αν και πότε θα γίνει καλή νοικοκυρά, μανούλα και παντρεμένη δουλάρα! Ουφ!

Τα είπα και ξέσκασα! Προσέξτε τι ευχές θα αφήσετε! Θα σχολιαστούν όλες δεόντως!
Λεπτομέρειες από το πάρτυ μου στην επόμενη ανάρτηση! Θα το κάνω το Σάββατο το βράδυ για να μπορούν όλοι να έρθουν και να ξεπαραδιαστώ πάλι για να ακούσω μαλακίες ευχές!

10 Απριλίου 2010