Φεγγάρι μου χλωμό

Πότε είναι πανσέληνος; Χτες ήταν; Σήμερα είναι; Ή μήπως αύριο;

Θυμάμαι είχα μια φίλη που φτιαχνόταν υπερβολικά με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι! Και γκόμενο να μην είχε, φρόντιζε εκείνη τη μέρα να βρει, ή τις προηγούμενες μέρες! Ποτέ δε μπορούσα να καταλάβω την εμμονή της να κοιτάζει το ολόγιομο φεγγάρι υποχρεωτικά μέσα σε αντρική αγκαλιά. Οκ, καταλαβαίνω πως είναι απόλυτα ρομαντικό, αλλά αν δε σου κάτσει παρέα πρέπει να εφεύρεις με το ζόρι;

Τα ζευγαράκια την βρίσκουν στις παραλίες κοιτάζοντας ψηλά. Άλλοι ξαπλωμένοι στην άμμο, άλλοι καθισμένοι με το κεφάλι έτοιμο να πάθει αυχενικό και άλλοι αράζουν σε μέρη σκοτεινά και δρόμους αδειανούς ρίχνοντας κι ένα γρήγορο ζουζούνισμά κατά τη διάρκεια του φαινομένου!

Ξέρω ξέρω, κάτι τέτοια χρειάζεται ο έρωτας για να φουντώσει. Πολλά προβληματικά ζευγάρια ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον της σχέσης τους αν αποφασίσουν να δουν μαζί τον ουρανό αυτή τη βραδιά. Τωρα αν μεθαύριο σπάσει ο ένας κανα πιάτο στο κεφάλι του άλλου, θα φταίει που έφυγε κι εχάθη η πανσέληνος.

Όσο για τους αστρολόγους, μάντεις, αστροφέγγους, υπολογιστές γυρίσματος σελήνης, χαρισματούχους προόρασης, διόρασης και ενόρασης, είναι η μέρα της αρπαχτής τους! Και να σου τα φούμαρα και οι μεταξωτές κορδέλες και αυτή η πανσέληνος θα ορίσει μια υπέροχη επερχόμενη χρονιά ενώ η Αφροδίτη και ο Ερμής θα κατσικωθούν στην αύρα σου και θα σου γεμίσουν η πρώτη τη καρδιά με αισθήματα και ο δεύτερος το πορτοφόλι με χρήματα. Τσιμπάνε τα κορόιδα, κάνουν πλούσιο τον Οτέ και διάσημη την αστρολόγα που δυστυχώς θα αποδειχτεί σε έναν μήνα το πολύ, πως είχε άδικο ή δεν είχε διαβάσει καλά την μαγική μπάλα ή την ακρογωνιαία λίθο της ύπαρξής σου. Μπούρδες!

Μην σας κάνει εντύπωση γιατί απομυθοποιώ τον ρομαντισμό και την μαγεία του Αυγουστιάτικου φεγγαριού είναι που ζηλεύω γιατί εγώ κάτι τέτοιες νύχτες...βγάζω δόντια και νύχια μυτερά...

23 Αυγούστου 2010