Σεμνή και λιτοδίαιτη

Χτες βράδυ που λέτε, βγήκε η Coula μας για φαγητό με συναδέλφους σε ένα εστιατόριο σούπερ! Προσεγμένο φαγητό, τσιμπημένες οι τιμές αλλά άξιζε το κόπο! Η οικονομική κρίση δεν βαρεσε την πόρτα μας ακόμη, άλλωστε κέρασαν οι συνάδελφοι!
Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό! Σαν τη μύγα μέσα στο γάλα η Coula μας, φόρεσε τα τζην της και βγήκε! Οι υπόλοιπες γυναίκες της παρέας, στην τρίχα. Οι άντρες; Κλασικά τα ίδια! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άντρας που φοράει τζην θεωρείται καλοντυμένος ενώ αντίστοιχα μια γυναίκα θεωρείται κακόγουστη!

Κακογουστιά για μένα είναι να είσαι νέα κοπέλα και να ντύνεσαι σαν πενηντάρα! Να έχεις ένα ωραίο σώμα και αντί να το αναδεικνύεις να το κρύβεις πίσω από ταγεράκια από το κόμπλεξ μήπως και δεν σε πουν μορφωμένη! Η μόρφωση αγαπητή συνάδελφε δεν αποτυπώνεται στο ταγεράκι και στο τακουνάκι, αλλά την ώρα που ανοίγεις το στόμα σου! Η μόρφωση καλή μου φαίνεται ακόμη και μέσα από το χιούμορ σου κι όχι από την μουγγαμάρα που σε πιάνει μήπως και σε παρεξηγήσει η παρέα, που παρέα δεν είναι ακριβώς!!!!

Κι όταν σε βγάζουν για φαγητό, τίμησε τους τους ευλογημένους! Άνοιξε το στόμα σου και χώσε καμιά μπουκιά μέσα και μην το παίζεις η σοβαρή κι η λιτοδίαιτη, που μία βρίσκει τρίχα στο φαγητό, μία της φαίνεται κρύο, μία δεν πεινάει και μία προσέχει τη σιλουέτα της! Δεν σου είπαμε κυρία μου να φας ένα βόδι, αλλά να φας κανονικά σαν άνθρωπος την μερίδα σου για να μπορείς να χέζεις και κανονικά! Αυτό το μοντελάκι της απείναστης, αγέλαστης, άχρωμης, ανέγγιχτης με κουράζει απίστευτα! Και επειδή στο περιβάλλον της η Coula έχει πολλές από δαύτες είπε να κάνει ένα χουνεράκι σε μία, στην πιο εκνευριστική!

Συννενοήθηκε με τον σεφ, ακύρωσε το κυρίως πιάτο της ξινομούρας και η μερίδα της δεν ήρθε ποτέ! Κοιτούσε σαν χαζή πότε θα παρκάρει ο σερβιτόρος το φιλετάκι της μπροστά της! Αλλά εκείνος αφού σέρβιρε όλη την ομήγυρη, εκείνη την άφησε έτσι, ξυπόλητη στα αγκάθια! Γιατί σας πληροφορώ πως δεν την ένοιαζε να έρθει το φαγητό της, ούτε την ένοιαζε η γουργούρα στη κοιλιά της, αλλά στεναχωρήθηκε η κυρία απλά γιατί δεν μπορούσε να κάνει το κομμάτι της! Και ποιο ήταν αυτό; Να πει πως χόρτασε όταν από το πιάτο της είχε αγγίξει μόνο το μπρόκολο! 'Αι σιχτίρι κοπελιά, δεκαπέντε ευρώ πιάτο παρήγγειλες για να χαιδέψεις το μπρόκολο! Που εγώ αν ήμουν και πλήρωνα, θα κερνούσα τους πάντες εκτός από σένα!

Η παρέα κατάλαβε το αστειάκι μου και άρχισε το πείραγμα στην ξινομούρα,τύπου "Δεν πειράζει που σε ξέχασαν, άλλωστε δεν θα έτρωγες ούτε μπουκιά, τζάμπα το μοσχαράκι που σφάχτηκε για πάρτη σου" και άλλα πολλά! Εκείνη αισθητά εκνευρισμένη πήγε στην κουζίνα και παρήγγειλε και πάλι το ίδιο πιάτο! Όταν της είπαν πως η ξανθιά κοπέλα της παρέας ακύρωσε το πιάτο της, είμαι σίγουρη πως θα με μίσησε και πως θα με αποφεύγει σαν το διαόλι από δω και στο εξής!

Για να μου αποδείξει όμως πως είχα άδικο, μόλις ήρθε το φαγητό της το έφαγε όλο και μην σας πω πως αν δεν μας είχε συνηθίσει αλλιώς θα έτρωγε και δεύτερη μερίδα, η ψηλαρίδα!
Και μάλιστα λέρωσε και το λευκό πουκαμισάκι της με το βολάν με σάλτσα σύκου!

Η βραδιά κύλησε όμορφα και η ξινομούρα στο τέλος της βραδιάς λύθηκε λίγο, είπε και καναδυο αστεία και παραδέχτηκε πως ήταν μια από τις καλύτερες εξόδους της! Ίσως γιατί την κατάφερα να φύγει χορτάτη!

20 Απριλίου 2010