Το χαστούκι της αγάπης

Κάθε Coula έχει φάει τα χαστούκια της, αυτά της αγάπης. Μερικές τρώνε μόνο χαστούκια, είτε από το σύντροφο είτε απ' τη ζωή, αλλά γι' αυτές θα μιλήσουμε άλλη φορά.

Ένας μεγάλος έρωτας όσο να πεις αφήνει τα στίγματα του και ίσως να δημιουργεί και κάποια απωθημένα! Νοσταλγικές στιγμές περνούν από το μυαλό της Coulas. Όχι ότι την πήρανε τα χρόνια αλλά να η Coula μας γύρισε πίσω στα πολύ νιάτα της! Κι όλα αυτά διότι άκουσε τη φράση "Άρχισαν τα όργανα". Η φράση βεβαίως ειπώθηκε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αυτά που απαιτούν να στήσουμε όλοι κώλο για να καλύψουμε τις κλεψιές ενός μπούλη και της συνοδείας αυτού που τώρα αράζει σε ξένες παραλίες και κάνει ηλιοθεραπεία ο κώλος του!!

Η Coula μας όμως με το άκουσμα της λέξης "όργανο", ταξίδεψε σε ωραίες εποχές, τότε που σαν ψαρωμένο κοριτσάκι που πάει να γίνει γυναίκα, ερωτεύτηκε τον Παντέλα!! Ο Παντέλας εκτός από το σπουδαίο όργανο που έκρυβε κάτω από τα παντελόνια του, επαιζε και σπουδαίο μουσικό όργανο. Κιθάρα. Έγραφε και στίχους, ήταν καλλιτέχνης. Είχε μέσα του όλες εκείνες τις καλλιτεχνικές ευαισθησίες που έχουν οι μουσικοί. Τραγουδιστής όμως δεν ήταν!

Η Coula τον γνώρισε μέσα από μια παρέα. Έτσι γίνονται οι καλύτερες γνωριμίες. Εκεί που πας να τα πιεις με την κολλητή, συναντας το Χ που έχει μαζί του τον Ψ και περιμένουν τον Ω να έρθει! Κι αφού ο Ω καταφτάνει τελευταίος κι αφού η αναμονή του έχει δημιουργήσει στη ξερή κεφάλα της Coulas την αίσθηση πως περιμένει τον Ρουβά, τον έχει ερωτευτεί πριν καν φτάσει κι ας φτάσει κουβάς. Έτσι ερωτεύτηκε η Coula τον Παντέλα! Και ναι παρόλα τα καλά του όργανα, ο Παντέλας ήταν Ω, δηλαδή τελευταίος ή καλύτερα φέρθηκε σαν τελευταίος, μόνο που αυτό διαπιστώθηκε πολύυυυυ αργάααααα.

Μάλιστα η δικιά μας έτυχε να έχει σπασμένο χέρι εκείνο το καιρό και πάνω στον γύψο της κυριολεκτικά κουλής, που ήταν τίγκα από ευχές τύπου: "Coula περαστικά", "Coula σιδερένια", "Coula υπομονή", και από άπειρους στίχους από ροκιές της εποχής, ο Παντέλας έγραψε το τηλέφωνό του. Κάπως έτσι άρχισε το ειδύλλιο. Στη συνέχεια ο κατά 8 χρόνια μεγαλύτερος μουσικός, γύρισε το κορίτσι μας σε όλη την Αττική αλλά και στις κοντινές εξοχές. Ο έρωτας ήταν σφοδρός και τα μέλια του ζευγαριού έφτιαχναν μελομακάρονα, γαλακτομπούρεκα και άλλα κουλουράκια μελένια για να φάει όλος ο ελληνικός στρατός για 10 χρόνια!

Να οι εκδρομές, να τα αφιερωμένα τραγούδια, να οι ρομαντικές βραδιές πλάι στο κύμα, να η χρήση παντός είδους οργάνου του Παντέλα... Να η πρώτη χαμένη εξεταστικές της Coulas, να τα πρώτα δειλά ψεματάκια στη μαμά, να οι πρώτες μελανιές στο λαιμό, να οι πρώτες εμπειρίες, να τα όλα. Περνούσαν τέλεια κι η Coula μας νόμιζε πως ζει μέσα σε ένα ροζ συννεφάκι σαν αυτό της barbie, που όλα είναι πλημμυρισμένα με ευτυχία και πασπαλισμένα με χρυσόσκονη. Αμ πως!!!

Μετά από λίγους μήνες ο Παντέλας που αποδείχτηκε πράγματι Παντέλας (τα Πάντα έλα), άρχισε να απομακρύνεται. Λίγο η δουλειά, λίγο το παίξιμο του οργάνου, λίγο οι υποχρεώσεις, λίγο το στρες, λίγο ο περιορισμένος χρόνος, κατάφεραν και δημιούργησαν απορίες για το τι κάνει λάθος η Coula. Ώσπου μια μέρα της έκλεισε ραντεβού και δεν φάνηκε. Δεύτερη φορά το ίδιο. Τρίτη φορά πάλι τα ίδια. Μία κάτι έτυχε, μία δεν πρόλαβε, μία ξεχάστηκε. Τα παίρνεις ή δε τα παίρνεις στη κράνα; Άσε που ο Παντέλας ποτέ δεν είχε πάει την Coula σπίτι του. Άρχισε να βρωμάει η φάση. Ένα βράδυ τον ακολούθησε ως το σπίτι του, κρυφά, σαν τον αστυνόμο Σαΐνη, και ανακάλυψε πανικόβλητη πως ο Παντέλας συζούσε με άλλη Κούλα.

Είναι λογικό να πέσει στα πατώματα. Ο Παντέλας ήταν η πιο δυνατή της εμπειρία, μετά τον Θάνο τον Σιδεράκια, που ξύνανε μαζί τα μολύβια τους στην έκτη δημοτικού και μετά τον Τάσο τον Πασαδόρο, που παίζανε μαζί βόλεϊ στα διαλείμματα στη γάμα(τα) λυκείου. Μετά από λίγες μέρες το πήρε απόφαση πως ο Παντέλας την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά, συναισθηματικά και γενικά και την πέταξε σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Εσβησε το τηλέφωνό του, δεν του ξανατηλεφώνησε αλλά έκανε μια μικρή κακιούλα, λίγο πριν διαγράψει τον Πάντα όλα ή καλύτερα τον Πάρτα όλα από τη ζωή της. Γιατί έτσι ένιωθε. Της τα είχε πάρει όλα.

Έβαλε σε έναν ανθεκτικό φάκελο μια σοκολάτα Lacta κι έγραψε πάνω στο κόκκινο χαρτί της : "Μωρό μου με ανάβεις, ανυπομονώ να σε δω για να με τρελάνεις, όπως μόνο εσύ ξέρεις, όσο πιο σύντομα μπορείς". Υπογραφή: "Το μικρό σου ζουζουνάκι".

Το γράμμα το έστειλε στην διεύθυνση του Παντέλα και μόνο να φανταστεί μπορούσε τι επρόκειτο να συμβεί, αν το γράμμα το έπαιρνε η συμβιώσα! Και φυσικά να τρέχει και να μην φτάνει ο Παντέλας. Πράγματι έτσι έγινε! Τα τσιράκια της Coulaς (βλέπε φίλοι του Παντέλα) την ειδοποίησαν πως η κοπέλα του, έφυγε άρον άρον. Ο μαλάκας δεν μπορούσε να κατηγορήσει καμία για την αποστολή της σοκολάτας γιατί μάλλον ήταν πολλές αυτές που θα τους είχε φερθεί όπως στη Coula.

Παντως ειλικρινά σας μιλάω, δεν μπόρεσε η Coula μας ποτέ να ξεπεράσει εντελώς τα όργανα του Παντέλα! Ναι, και τα δύο, τα έπαιζε πολύ καλά ο άτιμος.

(Οι πληροφορίες λένε, πως ο Παντέλας παντρεύτηκε μια φορά με μια Κούλα και την δεύτερη μέρα μετά το γάμο τους, του ξέρασε πως τον παντρεύτηκε για να ξεπεράσει τον πρώην της.Την χώρισε αμέσως. Μετά από λίγα χρόνια ξαναπαντρεύτηκε άλλη Kούλα και έχουν κι ένα μωράκι μαζί! Μόνο εξαιτίας αυτού του μωρού, θα του ευχόμουν να είναι καλά, γιατί κατά τα άλλα πολύ θα το ευχαριστιόμουν να τον κεράτωναν όλες οι υπόλοιπες γυναίκες που θα έμπαιναν στη ζωή του.)

2 Μαΐου 2010