Μπαμπινιώτη είσαι αρρώστια

Πέρασε πολύς καιρός από τότε που αρρώστησα τελευταία φορά. Και άργησε να έρθει μια νέα ιωσούλα να με ταράξει συθέμελα, μα ήρθε. Καλωσορίζω στον οργανισμό μου την μύξα, τον βήχα, το μπούκωμα και μια αίσθηση πως πήρε φωτιά ο κώλος μου, τουτ' εστιν πυρετός. Ξεκίνησε χτες το κακό από μια αέναη ανατριχίλα, στην εκκλησία. Ναι καλέ, πήγα στους Χαιρετισμούς τους Β. Είχε πολλά παιδάκια μαζεμένα εκεί, έτοιμα για πνίξιμο και μπόλικα τα πήρα αγκαλιά και τα φίλησα. Τώρα πιο κωλόπαιδο απ' όλα με κόλλησε, θα το διερευνήσω. Ήταν κι ο Δέσποτας εκεί και του κρατούσαν την ουρά της στολής του. Ούτε νύφη να ήτανε. Δε τα μπορώ αυτά τα λαμπυρίζοντα, αλλά από ένα σημείο και μετά αφού έκανα πνιχτή προσευχή, σηκώθηκα κι έφυγα. Είπαμε ειμαι ΧΟ δε θα τα ξαναλέμε αυτά.

Από το πρωί λοιπόν μπουκώσαμε. Ξυπνησα χάλια, σύρθηκα λίγο, ξανακοιμήθηκα, ξαναξύπνησα, ξανασύρθηκα, ξανακοιμήθηκα και ξαναξύπνησα, μέχρι πριν λίγο που με ξύπνησε για τα καλά ο Βενιζέλος, οι παπαριές που συνεχίζει να λέει και κάτι μπόλικοι μαλάκες από κάτω που χειροκροτούσαν. Μάλλον αυτοί έχουν συνηθίσει να χειροκροτάνε. Είναι δηλαδή μια ανεπαίσθητη κίνηση που κάνουν ακόμη κι όταν ακούνε μαλακίες. Εκτός αν τους πατάνε κουμπάκι για να χειροκροτάνε. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Είμαι πολύ συγκινημένη. Ο νέος υπουργός παιδείας είναι ο κύριος Μπαμπινιώτης. Θα μάθουμε τώρα όλοι μας και ιδίως όσοι απασχολούνται στην εκπαίδευση συνώνυμα της λέξης πηδώ-ιέμαι, γαμώ-ιέμαι, και πολλά άλλα ρήματα συνηρημένα και μη. Και όχι μόνο ρήματα. Η διαφορά που θα κάνει ο καθηγητης στο Υπουργείο θα είναι λεξιλογικο-σημασιολογικο-εννοιολογικο-ετυμολογική. Ποιο είναι το αντίθετο της αμοιβής; Ψάξε ψάξε και θα το βρεις. Ετσι θα δουλεύεις έρμε εκπαιδευτικέ με το αντίθετο της λέξης αμοιβή. Ποιο είναι το αντίθετο της εκπαίδευσης; Με αυτό θα πορεύεσαι λατρεμένε μαθητή. Ποιο είναι το συνώνυμο της φράσης "Τα αρχίδια μας κουνιούνται;" Με αυτό θα πορευτείς κύριε Μπαμπινιώτη τώρα που έγινες Υπουργός.
(γμτ είχα πει δε θα ξαναβρίσω μέσα στη Σαρακοστή, συγγνώμη!)

Επίσης θα εξηγήσει στους μαθητές αυτής της χώρας τα συνώνυμα της λέξης ανεργία, απαξίωση, εξευτελισμός και αναξιοπρέπεια για να ετοιμάζονται για όσα θα βιώσουν στο μέλλον τους. Να μη ξέρουν τα παιδιά μια λέξη παραπάνω; Επιπλέον θα κάνει μια μικρή αύξηση στη τιμή του Λεξικού που έχει γράψει γιατί τώρα δεν μιλάμε για ένα τυχαίο λεξικό.....οσοι το έχετε, κάπου στα 100 ευρώ το πήρατε. Αλλά όσοι δεν το πήρατε και σκέφτεστε να το αγοράσετε τώρα, τη πατήσατε. Γιατί δεν είναι γραμμένο από έναν απλό καθηγητή! Ουχί. Είναι δομημένο από έναν Υ π ο υ ρ γ ό. (Εδώ βεβαια εύχομαι να πέσω έξω....για να μη με λένε και άδικη με τον κύριο καθηγητή. Απλά εικάζω...)

Επίσης ίσως να αλλάξουν λίγο τα βιβλία του χρόνου και ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Γιατί καιρό είχαμε να δούμε τόσο ριζικές αλλαγές. Απορούσαμε όλοι πως ο τρόπος έμεινε ίδιος τόσο καιρό και πως τα βιβλία δεν άλλαξαν ακόμη (προς το χειρότερο). Ας του ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στο έργο του και να μας ενημερώνει για τις τυχόν αλλαγές στη σημασία των λέξεων Δημοκρατία, Αξιοκρατία, Υπευθυνότητα, Δικαιοσύνη. Μη νομίζουμε άλλα εμείς. Να ξέρουμε και να πορευόμαστε καταλλήλως.

Πάω να ξαναξαπλώσω...σέρνομαι η άρρωστη.

Φιλιά σε όλους

10 Μαρτίου 2012