Φέρτε αυγά να ρίξουμε

Είστε έτοιμοι να αρχίσουμε να πετάμε αυγά; Σήμερα το πρωί με έπιασε μια απίστευτη ανία και αποφάσισα να διαβάσω καμιά εφημερίδα, να δω τι γίνεται στο κόσμο. Έχω δηλώσει τη θέση μου για τους δημοσιογράφους, κι έτσι από τις εφημερίδες διαβάζω μόνο κάποια άρθρα, γραμμένα απο πανεπιστημιακούς καθηγητές και από κανένα άλλο ισορροπημένο άτομο, από αυτά που απορείς να τα βλέπεις να αρθρογραφούν αλλά όταν τα δεις χαίρεσαι (εννοείται πως δεν είναι δημοσιογράφοι).

Ρε παιδί μου, δεν φταίνει οι ίδιοι οι άνθρωποι, που εγώ αντιπαθώ τους δημοσιογράφους, δεν γνωρίζω πολλούς προσωπικά, αλλά να... είναι που εγώ έχω αλλιώς μέσα στο μυαλό μου την έννοια δημοσιογραφία και πιστεύω πως όλοι αυτοί δεν υπηρετούν αυτήν, αλλά κάποιο άλλο επάγγελμα. Ψευδολογία να το πω, Κιτρινολογία να το πω, μαλακία να το πω, πάντως δεν είναι δημοσιογραφία.

Διάβαζα λοιπόν πως ο Γιωργάκης (αρχίστε να ρίχνετε αυγά ανενόχλητοι) εχει απογοητεύσει το κόσμο με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί. Έφαγε πολύ κράξιμο ο καημενούλης. Κατηγορήθηκε πως δεν είναι ειλικρινής. Για να πάρει, γράφανε, μια πολιτική απόφαση, πετάει πρώτα στον κοσμάκη μια αηδία-πλάνο και περιμένει αντιδράσεις. Αν δει πως τον παίρνει, την εφαρμόζει, αν όμως δει πως ο κλοιός της αντίδρασης τον πνίγει, δεν την εφαρμόζει ή την θέτει σε λειτουργία και μετά την ανακαλεί ως ανέφικτη.

Καημένε Γιωργάκη σε καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι πολύ δύσκολο να λέγεσαι πρωθυπουργός μιας χώρας αλλά να μην είσαι. Κάτι παρόμοιο με τους δημοσιογράφους δηλαδή, λέγονται έτσι, αλλά δεν είναι! Άσχημο πράγμα να άγεσαι και να φέρεσαι και να μην σε καταλαβαίνει κανείς. Άσχημο πράγμα να σε θεωρούν υπαίτιο για όλα, ενώ στην ουσία είσαι προβατάκι και ακολουθείς τους απο πάνω! Αλλά Γιωργάκη όλα κι όλα...τους απο πάνω εσύ τους έφερες! Μη το ξεχνάς αυτό! Κι εγώ το κάνω αυτό καμιά φορά, όταν ξερω πως δεν είμαι καλή σε κάτι, φωνάζω κάποιον άλλο να μου κάνει τη δουλειά...μόνο που εγώ δεν είμαι πρωθυπουργός.

Και βρε Γιώργο, μην επηρεάζεσαι απ' όσα ακούς για τέταρτους δρόμους και μαλακίες. Εσύ συνέχισε να ακολουθείς τον έναν και μοναδικό δρόμο, που ξέρεις να τον πορεύεσαι σωστά, αυτόν της φυλακής. Και πάρε μαζί σου και τους δικούς σου...ξέρεις εσύ τώρα, μη στα λέω εγώ!

Τι άλλο διάβασα; Α ναι, ελευθέρωσαν, γράφανε, κάποιες οικολογικές οργανώσεις (αυγά κι εδώ....για την δηθενιά τους) διάφορα κουνελάκια για να τα σώσουν απο τη σφαγή. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν εξυπνάδα, αλλά είτε έτσι, είτε διαφορετικά αυτά ήταν καταδικασμένα. Μαθημένα να μην μπορούν να επιβιώσουν στον φυσικό τους χώρο, κάποια έπαθαν θερμοπληξία και κάποια επέστρεψαν στην ζεστή φωλίτσα τους για να τα σφάξουν στην ώρα τους. Οικολόγοι και δολοφόνοι συγκεντρωθείτε.

Αυτοί είμαστε οι άνθρωποι.....να εφευρίσκουμε τρόπους ώστε να υπάρχουν ζώα που δεν μπορούν να επιβιώσουν στη φύση, αλλά μόνο μέσα στα λαμπρά κλουβάκια που τους φτιάχνουμε...(αυγά αυγά αυγά λέμε, με δύναμη)
Θα το καταλάβουμε το λάθος όταν δεν θα μπορούμε ούτε εμείς, ωσάν χειροτερα ζώα, να επιβιώσουμε στη φύση. (Να πας στο διάστημα ρε ανισόρροπε να ζήσεις, αλλά να αφήσεις το ζωικό βασίλειο εκεί που κάθεται. Αι σιχτίρ συγχίστηκα πάλι!)

Α!! Μη το ξεχάσω, είδα στην τηλεόραση μια επανάληψη από την εκπομπή της ξερόλας (δηθεν)δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα (τώρα ρίξτε αβέρτα αυγά, να φτιάξουμε ομελέτα). Ας της πει κάποιος, πως είναι ζώον και πως όσο και να την κρύβει, φαίνεται η ημιμάθειά της. Τεσπα δεν είναι το θεμα μας η δηθενιά της κυρίας -τα ξέρω όλα, τα αναλύω όλα-, αλλά ο καλεσμένος της, ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ(τέρμα τα αυγά και οι μαλακίες). Είπε διάφορα πράγματα για την ψυχανάλυση και για τις σχέσεις μεταξύ γονέων-παιδιών, συζύγων, βρεφών-μητέρων. Ειλικρινά αν κάποια αναγνωστρια μας εγκυμονεί ή δουλεύει τις διαδικασίες (ζουζουνιές προγραμματισμένες) για να κάνει παιδάκι πρέπει να δει την εκπομπή αυτή. Θα πάθει πλάκα.

Δυο σημεία να αναφέρω μόνο που μου έκαναν εντύπωση! Η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου συνδέεται άμεσα με την στάση της μάνας του απέναντί του, κατά τους οχτώ πρώτους μήνες της υπαρξής του. Το χάδι της μάνας, η μυρωδιά της, τα αγγίγματα της, το βλέμμα της και το στήθος της, όταν κρατάει στην αγκαλιά το βρέφος μοιάζουν με την πρώτη σεξουαλική συνεύρεση του ατόμου! Σε όλη του τη ζωή το άτομο επιθυμεί να βρει -είτε άντρας είτε γυναίκα- αυτήν την ζεστασιά-σχέση ασφάλειας και αγάπης, που του χάριζε η μάνα του, τους πρώτους οχτώ μήνες της ζωής του. Αν δεν του τη χάριζε, ουέ κι αλίμονο, απο εκεί ξεκινούν πολλά προβλήματα και ψυχολογικά και ψυχοσωματικά. Έτσι εξηγείται και η εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, δηλαδή η αναζήτηση ενός μοντέλου σχέσης (σαν αυτήν της μάνας) που την στερήθηκε, ή που το στιγμάτισε έντονα! Το βρέφος ερωτεύεται τους γονείς του! Αυτός είναι ο πρώτος του έρωτας και τον αναζητά κυκλικά σε όλη του τη ζωή!

Για να μην λέω όμως παπαριές και ανακρίβειες γιατί ειδική δεν είμαι, αν κάποιος θέλει να δει την συνέντευξη, να σπεύσει εδώ. Την προτείνω ανεπιφύλακτα! (Όπου θα μιλάει η ξερόλας τρέξτε το βιντεάκι, όλο μαλακίες λέει.)

Λοιπόν κάπου εδώ σας αφήνω. Να έχετε όλοι μια καλή εβδομάδα, με όσο γίνεται πιο λίγες στεναχώριες και όσο περισσότερα χαμόγελα μπορείτε.

29 Αυγούστου 2010