Έχεσε επιτέλους;

Μπήκε επίσημα η Άνοιξη με τον Απρίλη τον ψεύτη να μας χαμογελά. Η ζέστη αρχίζει να τσουτσουρίζει τα μυαλά μας και να μας κάνει να αρχίζουμε το στριπτίζ νωρίτερα. Βγάλε το μπουφάν, βγάλε το μάλλινο, βγάλε τη ζακέτα, με αυτά και με εκείνα, κοντεύουμε να βγάλουμε και τα βυζιά όξω, οπου να' ναι. Ας είναι. Αν δε παθουμε πνευμονία με το βάλε βγάλε, καλά θα είναι. Τα βραδάκια έχει λίγο κρύο! Μη κάνετε τους έξυπνους και τα πετάτε όλα έξω. Τωρα θερίζουν οι ιώσεις.

Που λέτε κάποιος μπορεί να πανηγυρίζει που βρήκε γκόμενα και κάνει σεξ αβέρτα. Καποια μπορεί να πανηγυρίζει που βρήκε γκόμενο σαν τον πρίγκιπα που ονερευόταν από τα 14 της και κάνει σεξ αβέρτα. Κάποιος άλλος μπορεί να πήρε μια προαγωγή και να ανοίγει σαμπάνιες για να το γιορτάσει. Και κάποια άλλη μπορεί να πανηγυρίζει γιατί πέτυχε το γαλακτομπούρεκο που έφτιαξε στο στεφάνι της. Κάποιος άλλος μπορεί να κέρδισε το λόττο (υπάρχει ακόμη αυτό;) και να κάνει πανηγύρια και κάποια άλλη να χαίρεται γιατί της πέτυχε το μπότοξ και δε μοιάζει πια με μούμια ή μοιάζει αλλά δε της το λέει κανείς.

Εμείς από το πρωί στήσαμε τρελό πανηγύρι γιατί ύστερα από τρεις μέρες η μικρή θεά ανιψιά μου (μόλις 2,5 μηνών) μας έχεσε κυριολεκτικά. Είχε στουμπώσει το μαναράκι μου και ανησυχούσαμε πολύ! Τρεις οικογένειες τρεις μέρες τώρα καθόμασταν σε αναμμένα κάρβουνα. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Έχεσε; Οχι! Ακόμη; Ναι! Μετά από λίγο: Έχεσε; Οχι! Ποπο τι θα κάνουμε; Θα δούμε. Την άλλη μέρα: Έχεσε; Όχι ρε γμτ! Αλίμονο, πάρε τηλ τη παιδίατρο!

Εκείνη έδωσε τη συμβουλή, να της δωσουμε χαμομήλι με μπιμπερό αλλιώς...αχ ούτε να το σκέφτομαι. Έλα όμως που η μπουμπου θηλάζει! Η σχέση της με το μπιμπερό είναι ανύπαρκτη και η σίστερ μου κάθετι καινούριο φοβάται να το κάνει. Οπότε η Coύλα ανέλαβε δράση! Βράσαμε το χαμομήλι, αποστειρώσαμε τα μπουκάλια και σαν άλλη μάνα, βούτηξα το μπιμπερό και της το έχωσα στο στόμα. Εκείνη πιπίλιζε αλλά η άτιμη μας κορόιδευε και δεν έπινε. Μετράμε τα ml, ήταν όσα είχαμε βάλει εξαρχής. Με τα πολλά τα κατάφερε και ήπιε λίγο χτες βράδυ.

Σήμερα το πρωί είχαμε 10 άνθρωποι το άγχος αν πέτυχε το χαμομήλι κι αν η μικρή χέστηκε επιτέλους. Όταν πέρασε λίγο η ώρα και συνεχίστηκαν τα τηλέφωνα τύπου: Έχεσε; Όχι! Μπήκε σε εφαρμογή το plan B. Και ήταν το υπόθετο! Εννοείται πως εγώ θα της το έβαζα γιατί η μάνα της ήδη είχε παραδοθεί στην υπερένταση και στο άγχος! Και τελικά...ναι....γιούπιιιιι...η θεα coυλοανιψιά έχεσε και έχεσε απίστευτα πολύ και μάλιστα χωρίς υπόθετο! Δεν έχω ξαναδεί μπεμπιλίνο τόσο πολύ χεσμένο! Μέχρι απάνω σας λέω! Τρεις άνθρωποι βοηθήσαμε να καθαριστεί το σκατό.

Κι έπειτα άρχισε το πανηγύρι! Έχεσεεεεε. Και να τα τηλέφωνα. Έχεσε; Έχεσε έχεσε! Έχεσε πάρα πολύ! Όλα καλά! Ουφ, επιτέλους! Τέτοια χαρά για ένα χέσιμο δεν έχει ξαναγίνει! Η γιαγιά της μπέμπας πήγε και αγόρασε τούρτα, επειδή το παιδί έχεσε. Η άλλη γιαγιά πήγε του αγόρασε δυο φορέματα για το Καλοκαίρι μιας κι έχεσε το κορίτσι μας. Χαμός στο σπίτι....

Αυτά συμβαίνουν όταν τρεις οικογένειες έρχονται για πρώτη φορά, μετά από χρόοονια, σε επαφή με ένα μωρό...

1 Απριλίου 2012