Πολιτική ανάλυσις ή παράλυσις

Κουλοί μου αναγνώστες,

Μόνο σε σας μπορώ να απευθυνθώ και μόνο εσείς μπορείτε να με καταλάβετε, να μου χαιδέψετε τη διαδικτυακή μου μπούκλα και να μου δώσετε και καμία λύση στο πρόβλημά μου. Δεν είμαι καλά. Περνάω μια δύσκολη φάση αυτό το καιρό, για κάποιο προσωπικό μου ζήτημα, αλλά εκτός αυτού ήρθαν και οι δύσκολες γυναικείες μέρες και όπως ήταν αναμενόμενο οι δικές μου δύσκολες γυναικείες μέρες είναι και κουλές και με ρίχνουν στο κρεβάτι του πόνου για μια δυο μέρες και καμιά φορά άμα βαριέμαι που ζω και τρίτη μέρα! Ε μετά πιάνεται το κορμί από το καθισιό και σηκώνομαι.

Ένας λόγος για να σηκωθείς από το κρεβάτι μια ώρα αρχίτερα είναι να το πάρεις απόφαση πως δεν έχει τίποτα η τιβί για να χαζέψεις (κι άλλο). Που λέτε βρήκα ευκαιρία να ενημερωθώ, ή να δείξω καλή πίστη και να προσπαθήσω να ενημερωθώ από την τηλεόραση! Γιατί εδώ και αρκετό διάστημα, ενημερώνομαι από άλλα μέσα. Για το κανάλι star δε θα θέλατε να μιλήσω! Είναι εκτός πραγματικότητος! Αλλά στις ειδήσεις των υπόλοιπων καναλιών εντάξει βλέπεις το ρεζουμέ του τι συμβαίνει στο κόσμο σήμερα, εκτός από την Ελλάδα...

Να ξεκινήσω να μιλώ για την γνωστή τοις πασι Γιαπωνία. Ο Γιωργάκης (που τελικά τον κακομάθαμε με τα υποκοριστικά κι αλίμονό μας) μιλάει τα ελληνικά όπως μιλάει μια Κούλα τα Αγγλικά. Και αυτό το ξέραμε λίγο ή πολύ. Εκείνο που δε ξέραμε, αν και το είχαμε υποψιαστεί ως γατόνια, είναι πως δεν ντρέπεται για τις κοτσάνες που εκτοξεύει. Δεν τον ενοχλεί ρε παιδί μου. Δεν του καίγεται καρφί. Σου λέει έχω άλλα χαρίσματα! Ποια είναι αυτά, δε ξέρουμε ακόμη, αλλά που θα πάει, θα τα μάθουμε αν κάνουμε υπομονή καμιά πεντακοσαριά χρόνια.

Θα γυρνούσε τώρα ένας πρώην φίλος μου και θα έλεγε, μα μη κρίνεις τους ανθρώπους από το τρόπο που μιλάνε, ούτε από τις σπουδές και τις δουλειές τους! Δεν κρίνω τους ανθρώπους γενικώς! Ε και πως να κρίνω δηλαδή τον πρωθυπουργό της χώρας, από το πόσες ορθοπεταλιές κάνει το δευτερόλεπτο ή από το πόσα γιαούρτια σκέφτεται να τον κεράσει με ορμή ο λαός; Συγγνώμη κιολας αλλά ναι θα τον κρίνω και από αυτό και από όλες αυτές τις πολιτικές του επιλογές. Που τελικά αρχίζω να βεβαιώνομαι πως είναι απόλυτα δικές του!

Στην Ιαπωνία που λέτε, έγινε μεγάλη ζημιά. 9.οοο άνθρωποι αναπαύτηκαν εν ειρήνη και πόσοι ακόμη αγννούνται. Μιλάμε για φρικτές ειδήσεις από αυτό το μέτωπο και αν συνυπολογίσουμε και την οικολογική καταστροφή η οποία θα αυξάνεται με το καιρό και θα εξαπλώνεται, μήπως, λέω, μήπως ήρθε η ώρα να πιστέψουμε όντως τα σενάρια περί του τέλους του κόσμου; Διάβαζα σήμερα πως η ραδιενέργεια αν μείνει μέσα στο νερό ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξατμίζεται! Πως εξατμίζεται ας πούμε το μαλλί της γριάς αν το αφήσεις εκτεθειμένο; Ε, κάπως έτσι. Αλλά αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα για να ευλογούμε ό,τι κακό μπορεί να προκαλέσει μια τεχνολόγια που εν τέλει δεν υπηρετεί τον άνθρωπο και δεν τον θέτει διόλου ως αυτοσκοπό.

Διαβάσαμε και στον φίλο τον Twisted κάποιες μαλακοαμερικανιές που γράφτηκαν στο fb από χαζοαμερικανάκια που μίλησαν για την τιμωρία δήθεν της Ιαπωνίας για όσα συνέβησαν στο Περλ Χάρμπορ. Εντάξει, θα το αφήσω ασχολίαστο γιατί με χαζοαμερικανιές σαν αυτές και σαν κάτι άλλες σειρές που έγιναν του συρμού, δεν ασχολούμαι, που να μη σώσω! Προτιμώ εντόπιες μαλακιες να βλέπω να χαίρομαι και λίγο πχ με τον Τρύφωνα που χόρεψε τάγκο! Αλλά εδώ ταιριάζει και αυτό περι κακίας που συζητούσαμε τις προάλλες. Πως ο άνθρωπος καταφέρνει και συνδέει τα πάντα με τα πάντα, είναι πραγματικά άξιο ανάλυσης από ειδικούς ψυχολόγους-ψυχιάτρους.
Και περνάμε τώρα στον πόλεμο! Ποιος να μας το έλεγε και να το πιστεύαμε, πως η Ελλάδα θα έδινε χείρα βοηθείας στις δυνάμεις που αντιμάχονται τον Καντάφι. Ο Κων Καν μου θύμισε πως λίγος είναι ο καιρός που πέρασε από τότε που ζητούσε αυτόγραφο ο δικός μας από τον μποτοξαρισμένο Καντάφι! Ναι, βέβαια, τραβήχτηκε ο ηγέτης, λένε οι κακές οι γλώσσες σε ταξιδάκι του στην Ιταλία. Αμέ! Η Άτζελα, οι real housewives of Athens, και ο ηγέτης....Καλωσήλθες και πάλι τρελό καρναβάλι!

Δεν είναι για γέλια! Μιλάμε εδώ για ένα θέατρο του παραλόγου να παίζεται μπροστά στα μάτια μας και να μας ζητείται να συμμετέχουμε κρατώντας τα μάτια κλειστά και όχι ανοιχτά. Έβλεπα στις ειδήσεις να πανηγυρίζουν και να κοκορεύονται τα Γαλλάκια για το Ντε Γκολ, το μεγαλύτερο λέει αεροπλανοφόρο, που έχει δεν ξέρω κι εγώ πόσα χιλιόμετρα μήκος, χωράει δε ξέρω κι εγώ πόσα και ποίας τεχνολογίας αεροπλάνα, τα οποία θα εξοντώσουν τον εχθρό! Είμαστε σοβαροί άνθρωποι;;;;;; Κοκορευόμαστε για μια τεχνολογία που σκοτώνει κόσμο; Στη τελική ρίξτε στον Καντάφι να τελειώνουμε, αφού αυτόν θέλετε και αφού αποδείχθηκε πως δεν είναι και το καλύτερο παιδί, αλλά μη κοκορεύεστε για τα Ντε κώλο και για το πόσο έτοιμοι είμαστε να αλληλοεξοντωθούμε. Ήμαρτον.

23 Μαρτίου 2011