Έτσι έτσι, κοκορέτσι

Ουφ! Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά και καλά σε όλο το κόσμο. Υγεία, αγάπη και ευημερία εύχομαι σε όλο το ντουνιά. Τι να σας πρωτοπώ για τις μέρες που πέρασαν. Αφήστε που με πρόλαβαν τρελά γεγονότα και έπαθα ημι-ψιλο-κατάθλιψη. Λίγο τό' χεις να μπουζουριάσουνε τον Άκη; Ποιον; Τον Άκη; Αυτό το μεγαθήριο του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού κινήματος; Αυτόν τον κοσμοπολίτη, αυτόν αυτόν αυτόν; Καλά εμένα δε με πείθουν πως έγινε το πράγμα αφελώς. Κάτι θα του υποσχέθηκαν, κάπως θα τα βρήκαν και το προεκλογικό τερτίπι ιδού, μπροστά στα μάτια μας. Το Πασοκ τιμωρεί τους κακούς, ψηφίστε το. Ρε ουστ.

Άλλο γεγονός που έμαθα και στεναχωρήθηκα μπόλικα είναι ο θάνατος του Μητροπάνου. Όχι ο θάνατος θάνατος, αλλά αυτός που του κάνουμε... μετά τον απλό θάνατο. Ο βαλτός θάνατος. Ο ψυχοβγαλτικός. Αχ, Καλοκαίρια και Χειμώνες περιμένω να φανείς ρε Coυλέ μου. Κι εσύ πουθενά. Ξέφυγα. Αλλά μήπως δε ξέφυγε και όλο το κακό συναπάντημα που πασχαλιάτικα τον σταύρωσε τον άνθρωπο; Αντε Καλό Παράδεισο ρε Δημητράκη. Ρεστ ιν πιις και τα σχετικά.

Πάμε τώρα στην Πασχαλιά μου. Θα σας τα γράψω εν συντομία. Οδηγήσαμε πάααααρα πολλές ώρες, το κεφάλι μου έγινε φραποκέφαλο, σα να χτυπήθηκε σε μπλέντερ από τις πολλές στροφές, ανηφοριές, λαγκαδιές, γκρεμίλες της Ηπείρου. Το κατσίκι δε το τρώω, αλλά εκεί κατσίκι ψήνουν κι όχι αρνί. Το κοκορέτσι το τσάκισα. Έβγαλα την ανιψιά για καφέ στη λιμνοθάλασσα των Ιωαννίνων και τριών μηνών πλάσμα της εξηγούσα τους ήρωες της επανάστασης στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Αγοράσαμε γιαννιώτικα σιροπιαστά κόλαση. Και καναμε να επιστρέψουμε περιπου διακοσιες τριαντα δυο ώρες με τόση κίνηση ειδικά μετά το Αντίρριο...απίστευτη ταλαιπώωωρια.

Συμπερασματικά:
τα περάσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα,
τα περάσαμε όμορφα κι ετούτη τη φορά!

Φιλιά σε όλους

19 Απριλίου 2012