Ανάσταση Cουλέ μου

Τι μου κάνετε; Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη! Εύχομαι υγεία, αγάπη, ευτυχία, έρωτα, αισιοδοξία, δύναμη, ενέργεια, ελπίδα, γαλήνη, ηρεμία, ξεκούραση και άλλα πολλά σε σας και τις οικογένειες σας!
Πως περάσατε; Πόσο φάγατε; Πόσο τουμπανιάσατε; Ήταν ωραία;

Η Coula, νήστευε 50 μέρες! Απορώ γιατί την λένε Σαρακοστή την περίοδο που διανύσαμε. Αν είναι να νηστεύουμε 50 μέρες να την λέμε Πεντηκοστή...
Χτες λοιπόν το βράδυ, έβγαλε τα τζήν της, τα πέταξε στην άκρη, φόρεσε τα καλά της, έφτιαξε μαλλί, φρύδι, νύχι και τα συναφή, έγινε άνθρωπος δηλαδή και πήγε εκκλησία στις 12 παρά τέταρτο. Είδε φίλες με τις οποίες κοτσομπόλευαν ό,τι γυναικείο κινήθηκε δίπλα. Μιλάμε για μεγάλες ψωνάρες οι διπλανές!!!! Βγήκε το πόρισμα: όλες οι άλλες ήρθαν να δείξουν τα καλά τους ρούχα, τα κραγιόνια τους και τις χάρες τους όλες! Αλλά καθρέφτη εύκαιρο δεν είχαν κοντά η Coula και οι φίλες της. Είδε και κουστουμαρισμένους Cουλούς, οικογενειάρχες με τα παιδιά αγκαλιά και τις Cούλες δίπλα τους! Κάθε παιδί με την σφραγίδα του νονού στο παπούτσι και στη λαμπάδα! Κι όταν ήρθε το Άγιο Φως παρανάλωμα του πυρός γίναν και τα μαλλιά και οι φιόγκοι!Και να τα κλάματα, και να οι ανάποδες που φεύγαν από τους αυστηρούς Cουλούς! Να μυρίζει καμμένο κι η κακομοίρα η δικιά μας, να σκέφτεται την αρνούμπα που θα σουβλιστεί την άλλη μέρα!

Τι ωραία που είναι η ελληνική Cουλο-οικογένεια! Αυτές οι γιορτές γι' αυτό μου αρέσουν.
Οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά. Ζεσταίνουν οι καρδιές και η αγάπη ξεχύνεται παντού! Εντάξει αν στο σπίτι γίνεται πόλεμος για το τι φαί θα μπει στη κατσαρόλα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο! Τα cουλάκια συνήθως δεν τρώνε μαγειρίτσα, ο Cουλός αναπολεί τη μαγειρίτσα της συχωρεμένης η μη μάνας του και η Cουλα τρέχει από το πρωί ως τις 12 παρά 20 για να ετοιμάσει το φαγητό!

Στις 12 νταν: Χριστός Ανέστη! Ο ήχος των βαρελότων δημιουργεί εκνευρισμό! Η Coula σκέφτεται πόσα χρόνια γίνεται αυτό! Θυμάται εκείνη τη φορά που από τα πολλά βαρελώτα πήρε φωτιά ο πεύκος και ήρθε η πυροσβεστική! Θυμάται αγαπημένα πρόσωπα να κρύβονταν πίσω από τα δέντρα, πρόσωπα που δεν είναι στη ζωή πια! Λυπάται και χαίρεται μαζί! Χαίρεται και λυπάται!


Ο σαματάς εν καιρώ αγάπης συνεχίζεται, γιατί η Coula είναι θρήσκα, αλλά ο Coulos αντίχριστος!
Κάτσε χριστιανέ μου να κοινωνήσουμε; Όχι, θέλω να φάω και θέλω να φάω τώρα! Και που τον έπεισε να μείνει στη Λειτουργία; Τι έγινε; Εκείνος κάθε δέκα λέπτα την αγριοκοιτάζει με βλοσυρή ματιά! Αντίχριστε, σκέφτεται από μέσα της, δεν θα σου γίνει το χατήρι, θα λιμοκτονήσεις από την πείνα ως τις 3 το πρωί αν θες να φας τη μαγειρίτσα! Από την άλλη έψαχνε ευκαιρία ο Coulos για να της κάνει την παρατήρηση! Όταν λοιπόν τελειώνει η Εκκλησία κι επιτέλους η Coula φτάνει σπίτι, βγάζει το δωδεκάποντο και στρώνει τραπέζι, αρχίζει ο Αντίχριστος: Πόσο μου' λειψε η μαγειρίτσα της μαμάς; Η Coula δεν απαντάει, κοινώνησε και δεν θα την κολάσει τώρα αυτός, θα κρατηθεί στο ύψος της με ή χωρίς δωδεκάποντα!

Και μετά το πρώτο φαγοπότι.....αυτό το νυχτερινό η πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα έγινε στις 5 το πρωί....Σταματάω την περιγραφή.....δεν θέλετε να μάθετε τι πόλεμος έγινε εκεί!!!!

Αυτά για την ώρα! Οι περιπέτειες της Coulas ανήμερα το Πάσχα θα ακολουθήσουν στο επόμενο ποστ!

Τέλεια μέρα σήμερα....βγείτε για καφεδάκι....μαζέψτε ήλιο....χαρείτε τη ζωή!

Και να σας προσέχετε!
cu

4 Απριλίου 2010