Coυλο SousChef

Τέλειωσαν τα ψέματα, ψάχνουμε τον Coulo Sous Chef με την πιο cουλή συνταγή και ήρθε η ώρα να τον βρούμε μαζί. Είναι εδώ, ανάμεσά μας. Πάμε μαζί να τον ανακαλύψουμε, ψηφίζοντας τις καλύτερες συνταγές με το ονομά τους.
Επειδή η ανάγνωση των συνταγών ίσως σας φανεί Γολγοθάς, θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως αν δεν διαβάσετε όλες τις συνταγές θα έχετε στερηθεί μια απίστευτα κουλή ψυχοθεραπεία-εμπειρία. Προσωπικά έλιωσα στα γέλια με όλες τις συνταγές! Κάνετε λίγη υπομονή, διαβάστε όλες τις συνταγές και ψηφίστε τις αγαπημένες σας. Σίγουρα θα περάσετε καλά και κουλά. Γιατί φυσικά δεν έχουμε ούτε απλά υλικά, ούτε απλές εκτελέσεις! Δε λέω τίποτα άλλο, αν διαβάσετε θα καταλάβετε.

Τρόπος Ψηφοφορίας:
Δώσε στην καλύτερη συνταγή 3 βαθμούς, στην δεύτερη καλύτερη 2 βαθμούς και στη τρίτη καλύτερη 1 βαθμό. Οι ανώνυμοι ψήφοι δε θα λαμβάνονται υπόψη. Δεν μπορεί κανείς να ψηφίσει τον εαυτό του.
(Παραδείγματος χάρη: 1 βαθμός στο Γκλουμπαντόρ α λα ντεφίρ, 2 βαθμοί στο χύσιμο της σοκολάτας, 3 βαθμοί στο Μπεκροψωμάκι)

Έχετε μια ολόκληρη εβδομάδα να διαβάζετε και να ψηφίζετε! Μην βιαστείτε και μην εγκαταλείψετε την ανάγνωση! Επίσης νομίζω πως αξίζει να εκτυπώσετε τις συνταγές γιατί όλες είναι σούπερ. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες! Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση. Το επόμενο Σάββατο 16/4/2011 ώρα 10:00μμ θα βγει ο νικητής μας, δηλαδή ο Sous Chef μας.

Σας παρουσιάζω με χαρά τις πιο κουλές συνταγές του διαδικτύου! Διαλέξτε τη καλύτερη! _____________________________________
  • Γκλουμπαντόρ α λα ντεφίρ
Υλικά:
1 ρέγγα
ζάρια
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 σπλήνα στρουθοκάμηλου
100 γραμμάρια μαργαρίνη Flora
ακατέργαστη ζάχαρη
140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση μπαμ και κάτω:
Βάζουμε τη ρέγγα στο μπλέντερ και το βάζουμε σε φουλ ταχύτητα παρά τα "μα" που μας λέει ο/η σύντροφος που παρακολουθεί με απορία. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μαρέγγα. Ρίχνουμε τα ζάρια μετρώντας τις διπλές. Συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο που οι διπλές έρχονται απανωτές. Όταν πια το πράμα γίνεται μερέντα, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Χτυπάμε τη μαργαρίνη Flora με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πάστα. Ρίχνουμε την πάστα-φλόρα στο κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγο νερό. Χτυπάμε τη σπλήνα ανελέητα και την περνάμε από τη μηχανή του κιμά. Πλάθουμε τον κιμά μαζί με το αλεύρι και με το χέρι μας του δίνουμε μακρουλό σχήμα. Το σπληνάντερο μας είναι έτοιμο. Αλατοπιπερόνουμε και το βάζουμε σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει από προηγουμένως. Χύνουμε από πάνω το μείγμα από το μπλέντερ και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 380 βαθμούς για 19 λεπτά. Μπόνα πετίτ. Σημείωση: Μη το δοκιμάσετε στο σπίτι.....
  • Το χύσιμο της σοκολάτας
Υλικά:
-Σουδάκια (έτοιμα του εμπορίου, άντε φτιάξε τα εσύ με 7 υλικά μόνο)
-Μία και μισή κούπα γάλα φρέσκο (όχι αναγκαστικά φρέσκο από τα βυζιά της αγελάδας, αρκεί να το λέει η συσκευασία, τώρα αν μας δουλεύει και η συσκευασία, πίστεψέ με, δεν θα είναι η μόνη και το κρίμα στο λαιμό της στη τελική.)
-4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (ναι, ο νεσεστές είναι, στον 21ο αιώνα ζεις αγάπη μου, συγκεντρώσου και προσαρμόσου.)
-Μισή κούπα ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (τη λένε και κρυσταλλική, αλλά ποτέ δε το κατάλαβα γιατί. Πάντως δε θα βάλεις την άχνη την αχνή, γιατί είναι ξενέρωτη σα ζάχαρη!)
-4 κρόκους αυγών φρέσκων (και πάλι, δεν είναι ανάγκη να στηθείς πίσω από την κότα μέχρι να τα χέσει. Αρκεί να το λέει η συσκευασία και να μην έχουν λήξει.)
-200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα (αν έχεις να κάνεις σεξ από το χίλια πρόπερσι πάρε μισό κιλό και φάε την υπόλοιπη. Εγώ συνήθως παίρνω τη συσκευασία τη δίκιλη.)
-Μισό κιλό σαντιγί (έτοιμη και αυτή, σε στυλ αφρός ξυρίσματος ή για γρηγοράδα αύξησε λίγο το γάλα το φρέσκο και πάρε ένα φακελάκι έτοιμο! Δε πειράζει και μια φορά να πάρεις φακελάκι, δε θα το πούμε πουθενά. Ο γλυκός αφρός πέφτει αμέσως και μοιάζει να μη πω με τι!!!!!)
Εκτέλεση:
Διαλύουμε το κορν φλάουρ (νεσεστές, ξύπνα βλαχάρα) τη ζάχαρη (κρύσταλλο)και τους κρόκους σε λίγο από το γάλα(μόνο το πορτοκαλί είναι ο κρόκος,ακούς; Τα υπόλοιπα των αυγών που μοιάζουν με μύξα, ή πέταξέ τα ή βάλε τα στο ψυγείο για καμιά άλλη συνταγή, εγώ τα πετάω) ενώ έχουμε βάλει το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Εγώ χρειάστηκε να περιμένω μισή ώρα για να βράσει γιατί ξέχασα να ανοίξω το μάτι της κουζίνας και περίμενα σα μαλάκας από πάνω, μέχρι που η μούρη μου δε καιγόταν όπως άλλες φορές και ψυλλιάστηκα την μαλακία, αλλά εσένα σου προτείνω να το ανάψεις από την αρχή. Αυτό λέγεται «μαθαίνω από τις μαλακίες των άλλων».

Κάνουμε τούμπα το μίγμα στο γάλα που έβρασε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Περιμένουμε μερικά λεπτά να πήξει. Σε αυτό το σημείο είναι αυτονόητο ότι ανακατεύεις σαν μανιακός δολοφόνος που πρέπει να ξεψυχήσει το θύμα του πριν τον τσακώσουν οι μπάτσοι, αλλιώς θα σου γίνει κγεμ μπγουλέ (καζάν ντιπί στα γαλλικά μαρή, συντονίσου με τον αιώνα σου, αν και είναι άπαιχτο το καζάν ντιπί). Αφού πήξει και αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κυτταρίτιδας όταν την κουνάμε (ξέρεις εσύ, δε χρειάζεται να εξηγώ παραπέρα) προσθέτουμε τη βανίλια. Κράτα περίπου το ένα τρίτο της κρέμας σε ένα μπολ (ναι μαρή, αυτό που είναι σαν πιάτο της σούπας, το λέτε και γαβάθα εσείς οι βλαχάρες). Στη υπόλοιπη κρέμα βάζουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει λίγο (όχι όσο τα αστεία του Αυτιά, πιο λίγο, κρέμα φτιάχνεις, όχι παγωτό, αν θες σου λέω συνταγή και για παγωτό, στον επόμενο διαγωνισμό, να ανοίξει λίγο κι ο καιρός, μη πάθουνε και τα λαιμά μας).

Τα δύσκολα τελειώσανε. Τώρα πάμε στα απλά. Άμα τα κατάφερες μέχρι εδώ, θα τα καταφέρεις και παρακάτω, μην ανησυχείς. Δεν είναι επιστήμη τα σουδάκια. Τέχνη θέλουν και πάθος. Και αντοχές. Και όρεξη. Και αγάπη. Και τρυφερότητα. Και συγκέντρωση. Και φροντίδα. Και και και. Υπάρχει ένα εργαλείο που μπαίνει στο κώλο του σουδακίου και ανοίγει μια τρύπα. Αν δεν το έχεις στη κουζίνα σου, άνοιξε το κώλο του με κάτι άλλο πχ με ένα πιρούνι από το πίσω μέρος ή με ένα μαχαίρι. Γεμίζουμε λοιπόν τα σουδάκια με το ένα τρίτο της κρέμας που κρατήσαμε. Πιάνεις το σουδάκι με το αριστερό χέρι. Το ζουμπάς ελαφρά να φανεί η τρύπα του. Με το δεξί χέρι, πιάνεις ένα κουταλάκι και το βουτάς στην κρέμα. Χώνεις το κουταλάκι στο σουδάκι. Ενώ εξέρχεσαι, προσέχεις να μη χαραμίσεις καθόλου από την κρέμα, να μείνει όλη μέσα. Γιατί μπορεί να είναι και η μοναδική φορά, τουλάχιστον να το ευχαριστηθείτε όλοι. Επαναλαμβάνεις με όλα τα σουδάκια. Δεν θυμάμαι πόσα βγαίνουν, όσα βγουν. Καμιά 20ριά τουλάχιστον, γι’ αυτό κοίτα να πιεις λίγο χυμό πριν για αντοχές. Σε ένα μεγάλο μπολ( γαβάθα άτρυπη) βάζεις τα μισά σουδάκια, τα χύνεις με την κρέμα σοκολάτας, βάζεις τα άλλα μισά από πάνω, τα ξαναχύνεις με κρέμα σοκολάτα, σκουπίζεσαι και είναι έτοιμα. Ανάβεις τσιγάρο, αν καπνίζεις. Αν δε καπνίζεις, βάλε τα στο ψυγείο και φάει ένα στη διαδρομή να δεις αν πετυχε. Άντε πάρε άλλο ένα! Σύνολο 18 έμειναν.
Για διακόσμηση, μπορείς να τα χύσεις με τη σαντιγί σε καλλιτεχνικά σχέδια, αλλά εγώ συνήθως τη χρησιμοποιώ στον καφέ από πάνω, αν είναι ζεστός ή πιο συχνά στο κρεβάτι….. Εναλλακτική συνταγή για τις εργαζόμενες μητέρες: Πας στο ζαχαροπλαστείο και ζητάς μια πιατέλα προφιτερόλ παρακαλώ. Δεν θα πάθουν τίποτα τα μούλικα άμα φάνε ετοιματζίδικο προφιτερόλ, άσε που θα είναι και καλύτερο. Στη χειρότερη πάρε ένα κουτί που τα έχει όλα μέσα και φτιάξε το στα γρήγορα με υλικά μόνο γάλα.
  • Μπεκροψωμάκι
Υλικά
550 γρ. αλεύρι αυτοφούσκωτο
500 ml μπύρα αλανιάρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο [... φάε λάδι κι έλα βράδυ...;-)]
1 κ.σ. γλυκάνισο sexy (κι όποιος αντέξει!)
½ κ.σ. ζάχαρη καυτή
½ κ.γ. αλάτι ξεσηκωτικό σουσάμι (προαιρετικά και ακανόνιστα!)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C για hot baking! Σε ένα bowl ρίχνουμε το αλεύρι σχηματίζοντας μια λιμνούλα με την μπύρα, τη ζάχαρη και τον γλυκάνισο στη μέση. Ανακατεύουμε νωχελικά με ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε το ξεσηκωτικό αλάτι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ξεκωλητική φόρμα, μακρόστενη κατά προτίμηση, που έχουμε αλείψει με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Προαιρετικά προσθέτουμε σουσάμι και κάνουμε τρεις (Τυχαίο; Δε νομίζω!) χαραγματιές. Βρέχουμε το χεράκι μας, αριστερό, δεξί ή και τα δυο μαζί και ραντίζουμε με νεράκι χαρωπά! Προσοχή, γιατί αν το ράντισμα δε γίνει με χάρη, say bye-bye στην ψωμοστύση! Μην ξεχάσετε να ψήσετε το μπεκροψωμάκι μέχρι να πάρει ένα ωραίο σκατουλί χρωματάκι, you know! Καλή σας όρεξη ατιμούλικα!=D
  • Sex on the Beach
Υλικά
1 μοχίτο με μπόλικο πάγο
Μια παραλία κατά προτίμηση χωρίς πολύ κόσμο και σίγουρα χωρίς παιδάκια Α
νεβασμένη διάθεση
Ένα γκόμενο καλών προδιαγραφών
Ένα κιλό σοκολάτα Godiva
Εκτέλεση
Βρίσκουμε την παραλία των ονείρων μας. Εγώ θα τοποθετούσα το σκηνικό στην ερημική Maria La Gorda στην Κούβα. Αλλά δεν χρειάζεται να ξενιτευτούμε, ό, τι διαθέτει ο καθένας καλό είναι. Κρατώντας το μοχίτο, πλησιάζουμε τον γκόμενο, έχοντας ανεβασμένη διάθεση. Το τι θα συμβεί είναι γνωστό σε όλους το λέει άλλωστε και ο τίτλος της συνταγής: sex on the beach. Το μοχίτο πάει να τελειώσει. Η συνταγή είναι ελεύθερη, ο καθένας μπορεί να το κάμει όπως θέλει. Διαρκείας ή σύντομο, στάσεις λίγες ή πολλές, με βοηθήματα ή χωρίς. Φτάνει να το ευχαριστηθούν και οι δύο. Στη συνέχεια τον στέλνουμε να πάει να φέρει και άλλο μοχίτο από το μπαρ. Το περπάτημα κάνει καλό άλλωστε. Παίρνουμε τη σοκολάτα, την κόβουμε μικρά μικρά κομμάτακια. Αν θέλουμε μπορούμε να την φάμε. Αν δεν θέλουμε περιμένουμε τον γκόμενο να επιστρέψει και τον πασαλείβουμε ή μας πασαλείβει αυτός. Ξανά sex on the beach. Η συνταγή μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές κάνουμε κέφι, γιατί άλλωστε είναι εύκολη και αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών.
  • Μαϊμού Ιταλιάνα
Είσαι μόνος ή μόνη? Είναι περασμένη η ώρα? Γύρισες αργά απο την δουλειά και πεινάς που τρως ακόμα και την αποτυχημένη καρυδόπιτα της Κούλας? Σου έχω σπέσιαλ συνταγή και με λιγότερα από 7 υλικά! Αν δεν έχεις κάτι από αυτά τι να πω, παρήγγειλε από την γωνία του μπαρμπά Θωμά! Όχι αυτουνού με την καλύβα! Του άλλου με τα πιτόγυρα!
Υλικά
μακαρόνια
μπεϊκον
κρέμα γάλακτος
τυρί
βούτυρο (ή λάδι ή και τίποτα αν έχεις καλο αντικολλητικό)
Προαιρετικά: πιπεριά (δίνει ωραίο άρωμα) εγώ δυστυχώς δεν είχα!
Εκτέλεση
Έχουμε και λέμε! Πιάνεις μια κατσαρόλα την γεμίζεις νερό μέχρι την μέση, την βάζεις στο μάτι της κουζίνας, όχι στο δικό σου! Ανάβεις εννοείται το μάτι (εσύ θα "ανάψεις" τρώγοντας το αποτέλεσμα) και περιμένεις να βράσει, παράλληλα πιάνεις και τα μακαρόνια από το ντουλάπι ή την τροφοθήκη δεν θα τα χαλάσουμε εκεί, να τα έχεις έτοιμα! Άμα θέλεις "σπάστα" κιόλας και περίμενε, ρίξε αλάτι στο νερό (αφου έχει βράσει αλλιώς θα περιμένεις 500 χρόνια!), όχι πολύ και έπειτα ρίχνεις τα μακαρόνια! Μπορεί να είναι οποιοδήποτε ζυμαρικό αλλά τώρα μακαρόνια είχα μακαρόνια έβαλα! Τα έβρασες? Τέλεια! Σουρωσέ τα και άστα στην άκρη! Δεν θα νιώθουν μοναξιά όχι!! Πιάσε ένα τηγάνι μεγαλούτσικο και βαθύ να χωράει τα μακαρόνια! Βάλε βούτυρο να λιώσει, τώρα ποσότητα θα σε γελάσω με το μάτι, να μην είναι ούτε πολύ ούτε λίγο, ρίχνεις το μπέϊκον που αποκλείεται να μην έχεις! Σε μένα μιλάς! Το έκοψες μεγάλα κομμάτια? Τέλεια! Ρίχτα στο τηγάνι, πρόσεχε πιτσιλάνε άσχημα, χαμήλωσε θερμοκρασία. Θέλουμε να πάρουν λίγο χρώμα, μόλις πάρουν πιάνεις τα μακαρονάκια από την άκρη, αρκετά ψυχολογικά απέκτησαν κάθοντας απομονωμένα! Ρίχνεις όσα θέλεις, κάνεις μία σβούρα και ρίχνεις την κρέμα γάλακτος! Αν είναι Light καλώς αν όχι δεν θα σκάσουμε! Μόλις την βάλεις κάνεις μερικές σβούρες από το κέντρο προς τα έξω! Να πάει παντού η κρέμα, ρίχνεις και μπόλικο τυράκι (κρατα λιγο για ντεκορ), ότι έχεις κεφαλοτύρι, πεκορίνο, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα δεν θα τα χαλάσουμε τυράκι να είναι που να σου ταιριάζει στον ουρανίσκο και ρίχνεις μια τελευταία σβούρα! Πάρε ένα πιάτο μεγάλο από την πιατοθήκη και άδειασε το περιεχόμενο του τηγανιού! Πιάσε και ένα πηρουνάκι και τσάκισέ την "μαϊμου ιταλιάνα" με λες και καρμπονάρα στο πιο Light της! Εγώ πάλι πιάνω το πληκτρολόγιο και δίνω την συνταγή στην Κούλα! Μια και δεν με κάλεσες κιόλας αν και δεν τα τρώω η πρόσκληση έπρεπε να γίνει! Αλλά δεν σου κρατάω κακία μην φοβάσαι! Φάε και θα με θυμηθείς, ελαφρύ και νόστιμο! Εύκολο και για ζευγαράκι αλλά και για όταν είσαι μόνος και ωραίος!! Καλή επιτυχίαααααα!
  • Μπουκιά και Οργασμός
Υλικά (δε βγαίνει το γλυκό χωρίς αυτά. Κόψτε τις τσιγκουνιές)
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη (περίπου 1 κούπα ή ένα φακελάκι κουβερτούρα Γιώτης σε σταγόνες)
1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ
2- 3 κουταλάκια σιρόπι από γλυκό κυδώνι ή άλλο γλυκό ή μέλι
Χαλβάς σοκολάτας ή με αμύγδαλα, κομμένος σε μικρά κομμάτια
Μισή κούπα ξηρούς καρπούς (καβουρδισμένα αμύγδαλα, καρύδια, pecan nuts και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου. Όχι… ο ηλιόσπορος δεν κάνει για το γλυκό μαρή τσιφούτα)
Μισή κούπα αποξηραμένα φρούτα ( δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα, σταφίδες, κ.α. Ισχύει και εδώ το περί ορέξεως…)
Γλυκό κυδώνι ή άλλο γλυκό του κουταλιού κομμένα σε κύβους
Προαιρετικά υλικά: (τονίζουν όμως τη γεύση του γλυκού)
¼ κ.γ. αλάτι χονδρό κρυσταλλικό
1/4 κ.γ. χονδροτριμμένο φρέσκο μαύρο πιπέρι
Κανέλα
1 ποτήρι ουίσκι
Εκτέλεση
Χοντροτρίβουμε τους ξηρούς καρπούς (βάλε τα χεράκια σου, μάνα μου και πιάστα. Αλλά κι άλλα, μου τα βουτάς με λαχτάρα). Κόβουμε σε κομματάκια τα αποξηραμένα φρούτα (δεν ξέρω πόσο ψιλά, αυτοσχεδίασε). Παίρνουμε τον μισό χαλβά από τη συσκευασία και τον τρίβουμε με τα δάχτυλα σε μεγαλούτσικα κομματάκια. Κρατάμε στην άκρη τον υπόλοιπο. Ανακατεύουμε όλα τα παραπάνω στερεά υλικά σε ένα μπολάκι. Στη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε το βούτυρο και το σιρόπι από τα γλυκά του κουταλιού ή το μέλι. Ρίχνουμε την κουβερτούρα μέσα στο μείγμα από τα στερεά υλικά μας (αποξηραμένα κλπ ) και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και πλάθουμε κυλινδρικά. Τυλίγουμε τη λαδόκολλα γύρω από το γλυκό και το βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη. Απολαμβάνουμε το ουισκάκι μας τρώγοντας τον υπόλοιπο χαλβά, μέχρι να παγώσει το γλυκό μας. Μετά το βγάζουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο. Δεν ξέρω πόσο καιρό διατηρείται γιατί το καταναλώνω συνήθως σε μισή με μία μέρα. Εγγυημένος οργασμός ή τα λεφτά σας πίσω.
  • Do it like this unknown motherfucker
Ένας τύπος ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή για να τους φτιάξει τη συνταγή "Μπανάνες με σοκολάτα". Εμπνεύστηκα από αυτόν και σας παρουσιάζω τη δική μου εκτέλεση της συνταγής αυτής.
Υλικά
(πρέπει να είναι 7, όπως όρισε η Coula):
1 μπανάνα
1 μπανάνα
1 μπανάνα
1 μπανάνα
nutella
merenda
λευκή σοκολάτα
(4+1+1+1=7)
Εκτέλεση Φροντίστε να είστε ένας άγνωστος famous-wannabe. Ξυπνήστε νωρίς το πρωί. Κάντε 20 επαναλήψεις κοιλιακών και 20 έλξεις για να τονωθούν οι φλέβες στα χέρια και να φαίνεστε γυμνασμένοι στην τηλεόραση. Βάλτε τη μπλούζα που φανερώνει πως το στέρνο σας είναι πιο άτριχο κι από το μουνί της Τζούλιας. Οδηγήστε μέχρι το σταθμό όπου έχετε προσκληθεί. Αφεθείτε στα χέρια της μακιγιέζ για μισή ώρα, μέχρι να καλύψει τα σπυριά, να αποπροσανατολίσει από τη στραβή μύτη και να μετατρέψει τα μαλλιά σας από το αχούρι που της φέρατε σε ένα τακτοποιημένο σωρό από τρίχες. Κατουρήστε. Είστε έτοιμοι για την εκτέλεση της συνταγής! Πριν την εκτέλεση, φροντίστε, κατά την εισαγωγική συνομιλία σας με τους παρουσιαστές, να διαφημίσετε τη νέα σας ταινία, θεατρική παράσταση, γκόμενα, το χωρισμό, το δίσκο που κυκλοφορήσατε, την πλαστική εγχείρηση που κάνατε και, γενικότερα, τον πραγματικό λόγο που πήγατε εκεί σήμερα το πρωί.Καθαρίστε τις 4 μπανάνες.*Προαιρετικό*: Κόψτε τις 4 μπανάνες σε μικρά κομματάκια. Ρίξτε τις 4 μπανάνες σε ένα μπωλ. Ρίξτε στο ίδιο μπωλ, τα 3 είδη σοκολάτας. Ανακατέψτε. Συγχαρητήρια! Μόλις πετύχατε τη συνταγή "Μπανάνες με σοκολάτα"!! Σερβίρισμα: Who cares! Η παρουσιάστρια θα τρέξει στο μπωλ αμέσως μόλις τελειώσετε και θα φάει το μισό περιεχόμενο. Ο παρουσιαστής και οι camera-men θα το αποτελειώσουν στο διαφημιστικό διάλειμμα
  • Κοτοβυζάκια
Τη συνταγή αυτή μου την είπαν δύο άτομα: η θεία Καραμέλα και ο θείος Νώντας. Και οι δύο διεκδικούν τη δημιουργία της, και εδώ και 13 χρόνια τσακώνονται και σκοτώνονται. Για να είμαστε δίκαιοι λοιπόν, ορίστε και οι δύο βερσιόν όπως μου τις διηγήθηκαν.
Υλικά:
Δύο στήθη κοτόπουλο
Ένα ασπράδι και μισό φλυτζάνι νερό
Λίγο νισεστέ
Μισή κούπα μέλι θυμαρίσιο φρέσκο συντεχνίας και ίση ποσότητα νερού
Μια κόκκινη πιπεριά καυτερή (ή και τρεις, ανάλογα με τις αντοχές μας)
Προαιρετικά: τσίλι σε σκόνη
Mια κόκκινη πιπεριά γλυκιά σε κύβους
Έναν ανανά σε κύβους
Ένα μεγάλο κρεμμύδι ροδέλες
Λάδι για τηγάνισμα (Θα βάλουμε λίιιιιιγο περισσότερα από 7 υλικά, αλλά μην το πεις στην Cούλα χιχιχι! )
Πιάνουμε το κοτοπουλάκι με το χεράκι, το κόβουμε με το μαχαιράκι σε κυβάκια και το πλένουμε καλά καλά με αφθονο νεράκι χλιαρούτσικο να καθαρίσει και να φύγουν όλες οι βρωμίτσες από πάνω του. (ή)Κόβεις το κοτόβυζο με τα χέρια σου. Αν είσαι φλώρος χρησιμοποίησε και μαχαίρι τι να σου πω. Πλένεις την κότα και παράλληλα πλένεις και τα χέρια σου, πάνω απ’όλα η υγιεινή αλλά και οικονομία στο νερό, δεν είναι γκόμενά μου η ΕΥΔΑΠ να την πληρώνω.
Ανακατεύουμε το ασπραδάκι με το νεράκι και ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλου μέσα, ανακατεύουμε να πάει το μίγμα παντού παντού και το βάζουμε στο ψυγειάκι για μια ωρίτσα. (ή)Ρίχνεις το ασπράδι στο νερό και το κοπανάς με το δάκτυλό σου το πλυμένο, αλλά για καλό και για κακό μη χρησιμοποιήσεις το καρκαδοδάχτυλο, βάλε το άλλο το μακρύ. Πνίγεις το κομματιασμένο κοτόβυζο μέσα και το βάζεις στο ψυγείο – μακριά από το μουχλιασμένο τυρί – για καμιά ώρα. Εγώ συνήθως όσο περιμένω κάνω σεξ με τη θεία σου αλλά εσύ που είσαι φλώρος θεώρησέ το προαιρετικό.
Βγάζουμε το κοτοπουλάκι από το ψυγειάκι και το ρίχνουμε απαλά απαλά με τα χεράκια μας, αφού τα πλύνουμε καλά καλά με σαπουνάκι, στο νισεστέ και ανακατεύουμε με τα δακτυλάκια μας μέχρι να καλύψει ο νισεστές όλες τις επιφανειούλες. (ή)Αφού τελειώσεις με το σεξ βγάζεις το κοτόβυζο από το ψυγείο και το κάνεις τούμπα στο νισεστέ. Αρχίζεις να το κοπανάς μέχρι να του βγει το λάδι και να μπει ο νισεστές μέχρι και στις ρωγμές του. Αν δεν το’πιασες είσαι φλώρος.
Τηγανίζουμε το κοτοπουλάκι σε καφτό λαδάκι, κατά προτίμηση σπορέλαιο, μέχρι να πάρει ένα χρυσουλό χρωματάκι. Εναλλακτικά, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, χιχιχι!, μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο στους 190 βαθμούληδες για 20 λεπτάκια ανάλογα με το φούρνο που έχουμε στη διάθεσή μας.Στραγγίζουμε το κοτοπουλάκι να φύγει όλο το λαδάκι που δε χρειάζεται πάνω σε μια πετσετούλα χάρτινη κουζίνας. (ή)Τηγανίζεις το κοτόπουλο σε ηλιέλαιο. Έτσι και ακούσω μαλακία για στραγγίσματα, φούρνους και θερμίδες σε αποκλήρωσα.
Προχωράμε στη σως. Ψιλοκόβουμε με μαχαιράκι την καφτερή πιπερίτσα και την τσιγαρίζουμε με το τσίλι (αν βάλουμε περισσότερο τσίλι θα γίνει πιο πικαντικούλι ενώ αν βάλουμε λιγότερο τσίλι θα γίνει πιο γλυκούλι, χιχιχι!) για μερικά δευτερόλεπτα σε μια σταλίτσα αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Αφού την ψιλοκόψουμε, προσέχουμε να μην αγγίξουμε τα ματάκια μας με τα δακτυλάκια μας γιατί θα μας κάψει χιχιχι. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι σε ροδελίτσες και την κόκκινη γλυκιά πιπερίτσα σε κυβάκια, και αφού μαραθούν, προσθέτουμε το μίγμα με το νεράκι και το μέλι το θυμαρίσιο. (ή) Κόβεις την καφτερή πιπεριά ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ ΜΕΚΑΨΕ ΤΟ ΜΑΤΙ και την τσιγαρίζεις σε ελαιόλαδο μάζι με το τσίλι (αν είσαι άντρας, αν είσαι φλώρος μη βάλεις τσίλι). Βάζεις και το κρεμμύδι και την άλλη την πιπεριά τη φλώρικη που δεν καίει και τέλος αφού βαρεθείς τη ζωή σου βάζεις και το μίγμα με το μέλι και το νερό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, προσθέτουμε το κοτοπουλάκι και τον ανανούλη σε κυβάκια, αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση και περιμένουμε σε χαμηλή φωτίτσα μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νεράκι και να μείνει μια παχουλή (χιχιχι!) σαλτσούλα. (ή) Αφού αρχίζουν να κοχλάζουν βάζεις και το τηγανητό κοτόβυζο και τον ανανά και μετά περιμένεις σαν τον μαλάκα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρυζάκι και πολύ αγάπη, χιχιχι!.
(ή) Άστο διάλο ρε που θες και σερβίρισμα, φλώρε.
  • Μαύρη, μαύρη, μαύρη μού 'χεις κάνει τη ζωή, ή Καρβουνιάρα
...η αυθεντική όμως κι όχι αυτή η αηδία με, άκουσον άκουσον, κρέμα γάλακτος που μας πασάρουν οι σκατοκυριλέ σεφ στα δήθεν σικ ρεστωράν. Που πας ρε Καραμήτρο! Είχαν ρε σεις ρεμάλια σεφ του πισινού οι καρβουνιάρηδες λεφτά για κρέμα γάλακτος;;;;; Πάτε καλά ρε;;;; Αν είχαν θα τους έτρωγε η καρβούνα ρε αστοιχείωτοι;;;; Κυριακάτικα την κάνανε, με ότι μπορούσαν να κάνουν την ΚυριαCoula γιορτή και σχόλη.....
Υλικά: Ένα πάκο σπαγγέττι αν ήταν τετραμελής η φαμελιά τό 'χαν και τις καθημερινές, πως να το κάνουμε, εξάλλου τι είναι 100 γρ το κεφάλι.... Είχαν στα σπιτάκια τους και κάνα δυο κοτούλες, μάζευαν ως την ΚυριαCoula 4 αυγουλάκια καβάτζα, νά 'χουν από ένα ο καθένας.... Αλάτι και πιπέρι είχε μέχρι και η αλμυρή από τον ιδρώτα και καυτερή από τον ήλιο και την δουλειά ζωή τους.... Οι πλούσιοι μπορεί να το απέφευγαν αφού δεν ίδρωνε ο πισινός τους να το διώξουν το παραπανίσιο.... Για την παρμεζάνα δεν υπήρχε πρόβλημα.... Ούτε τόσο σικ ήταν τότε, ούτε τρώγαν κάθε μέρα... Είπαμε ΚυριαCoula ήταν... Ας πάει και το παλιάμπελο.... Το μόνο ακριβότερο πράγμα που έπαιρναν ήταν το λιγοστό κρέας.... Αλλά μην φανταστείτε κανένα ακριβό κομμάτι... Πανσέττα από την κοιλιά του γουρουνιού, καπνιστή, που διατηρείται και πολύ και που οι πλούσιοι απέφευγαν γιατί είναι όλο λίγδα και δεν ταίριαζε με την δήθεν φινέτσα τους... Με το ζόρι 4 (etti) κατοστογράμμαρα ίσα για την νοστιμιά και τις θερμίδες του καθενός από τους 4, 100 γρ έκαστος...
Εκτέλεση: Τα έπαιρνε η καλή νοικοκυρά που ήταν δούλα και κυρά τα υλικά, έβαζε νερό κι έβραζε με μπόλικο αλάτι τα σπαγγέττι ενώ εν τω μεταξύ σκέφτονταν πως αν δεν είχε πάρει τον καρβουνιάρη μπορεί και να περνούσε καλύτερα, αλλά πρέπει να του πλένει τα βρωμόρουχα, όλο μαυρίλα, μαύρη μού 'χεις κάνει την ζωή, και δώστου χτύπαγε με μανία τα κακόμοιρα τα αυγά με λίγο αλάτι και κάμποσο πιπέρι, μέχρι που γινόντουσαν άσπρα με μαύρες βούλες... Τώρα εγώ θα της έλεγα φάτο εσύ τώρα αφού δεν το γουστάρω το πιπέρι, ας το βάλει όποιος διάολο θέλει στο πιάτο του, άμε στο καλό, αν ήταν λίγο πάει κι έρχεται, το θέλει, καλύτερα να το βάλει κανείς τώρα εδώ.... Τους έριχνε και την παρμεζάνα που λέτε μέσα, μην την πάρουν όλη τα γλυκά της βρωμόπαιδα που σαν αυτά όμως άλλα δεν είναι, αλλά όχι και να παίρνουν αυτά όλο το λιγοστό τυρί.... Έβαζε στο τηγάνι και την πανσέττα κομμένη σε κυβάκια να τσιγαριστεί με το λίπος που θα βγάλει και μοσχομύριζε τσίκνα το σπίτι.... Μόλις τα σπαγγέττι ήταν al dente, που ήταν και πιο ευκολοχώνευτα, πρώτα έσβηνε την φωτιά κι έριχνε μέσα στην κατσαρόλα λίγο κρύο νερό να βγει πάνω πάνω η γλίτσα από τα μακαρόνια που την πετούσε έξω από το τρυπητό... Μετά σούρωνε και γρήγορα ξανάβαζε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια με όσο από το νερό τους προλάβαιναν και κρατούσαν.... Τότε ανακατεύοντας με μαεστρία έριχνε πρώτα την πανσέττα με το λίπος της τσιγαρισμένο και μετά το μίγμα με τα αυγά ώστε και να ψηθούν με την θέρμη από τα μακαρόνια αλλά και να κάνουν μια κρέμα με το λίγο νεράκι που κρατάνε τα μακαρόνια χωρίς να κόψουν. Τώρα θα μου πείτε "Μετρήσαμε 6 υλικά και η Coula μας, μας είπε 7! Που πας ρε Καραμήτρο;;;;;!!!!".... Πρώτα απ' όλα δεν με λένε Καραμήτρο για να εξηγούμαστε κιόλας..... Κι έπειτα εγώ που πάω ρε, ή εσείς;;; Ξέρετε ρε σεις ποιό μυστικό υλικό την έκανε πιο νόστιμη;;; Η αγάπη ρε.... Ξέρετε πόση αγάπη θέλει να κάνεις φαγητό με εκείνες τις συνθήκες; Αυτή η γυναικούλα βρε τον αγαπούσε τον μαύρο τον άντρα της και τα σκατόπαιδα κι ας της έκαναν μαύρη την ζωή από τις δουλειές.... Κι έβαζε αγάπη γιατί εκεί στην κουζίνα και στο σπίτι ήταν αφέντρα. Κι όσο πιο πολλή αγάπη έβαζε στο φαγητό τόση περισσότερη η νοστιμιά, και πιο πολλή αγάπη και σεβασμό εισέπραττε.... 'Οχι που μου μάθατε στα έτοιμα και τις κονσέρβες.... Εφτά είναι τα υλικά και το τελευταίο πάει σαν το αλάτι παντού.... Μόνο που το αλάτι το μετράς γιατί αλλιώς το φαγητό θα είναι ή άνοστο ή λύσσα.... Την αγάπη μην την μετράτε όμως ρε παιδιά.... Βάλτε όσο πιο πολλή μπορείτε να βγάλετε από μέσα σας.... Και βάλτε στο φαγητό, κι άλλο κι άλλο..... Ποτέ δεν είναι αρκετή.... Ποτέ.... Αλλιώς θα σας κάτσει ολονών στο στομάχι....
  • Καφές του κουταλιού
Υλικά
1)Κρεμα γαλακτος 35% λιπαρα για ζαχαροπλαστικη χρήση (κοιτα μην πάρεις αυτην που είναι για κουζίνα με τα λίγα λιπαρά και μετά απορείς γιατι το ρημάδι δεν βγήκε.Ούτε την άλλη την αηδία την φυτική σαντιγυ -που είναι χημεια και τέρατα- και μετά μου λες "ρε φιλάράκι λίγο άγευστο μου βγήκε".Ποσότητα ,θα υπολογίσεις στην εκτέλεση ,αμαν πια ,όλα ετοιμα τα θες!)
2)20 γραμμάρια νες καφε(οχι ζεστό ,ούτε φραπεδάκι,τον καφέ εννοώ)
3)10 γραμμάρια ζελατίνα σε φύλλα(πουλάνε στα σουπερμάκετ .Είναι σε συσκευασίες διάφορες και ζυγίζουν τα φύλλα 2 ή 2,5 ή 5 γραμμάρια.Υπολογίζεις το βαρος του φύλλου διαιρωντας το βάρος που γράφει η συσκευασία με τον αριθμό των φύλλων και βάζεις τόσα όσα χρειάζεσαι(δλδ πολλαπλασιάζεις μεχρι να βγάλεις γινόμενο 10).Αν βρεις συσκευασία των 10 γραμμαρίων είσαι άρχοντας γιατι ετσι γλιτώνεις την διαίρεση και τον πολαπλασιασμό!)
4)Σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες[πουλάνε στα σουπερμάκετ επίσης στο τμήμα με τα είδη ζαχαροπλαστικής-στα μεγάλα που πάω εγω έχει πχ στο Ρέντη(μην τους κάνω και τζαμπα διαφήμιση) ,ποσότητα σου λέω στην εκτέλεση.Πρόσεξε κακομοίρα μου μην μου βάλεις εκείνη την Λακτα που εχεις παρατήσει στο ψυγειο απο τότε που ξεκίνησες δίαιτα ή την ΙΟΝ αμυγδάλου (ετσι για να δωσεις μια δικά σου νότα στη συνταγή) που σου φεραν τις προάλλες και γλυκοκοιτάζεις αλλά κρατάς χαρακτήρα, γιατί δε θα βγει η συνταγή]
5)Σοκολάτα κουβερτούρα (μην μου πεις ότι δε ξερεις τι είναι;)
6)Κανέλλα σκόνη
7)Γλυκόζη(πουλάνε σε βαζάκια στο σουπερμάκετ,την προτιμάμε αντί ζάχαρη γιατί είναι φυτικής επίσης προέλευσης-από καλαμπόκι- αλλά εχει λιγότερες θερμίδες και θα μας δώσει και λάμψη στη κατασκευή μας)
Εκτέλεση (κι ο θεος να βάλει το χέρι του!) Στο μιξεράκι σου χτυπάς 700 γραμμάρια απο την κρεμα γάλατος σε σαντιγύ ρευστή(δλδ δεν την σφίγγεις πολύ, ουτε την κάνεις βούτυρο ή στοκο σπατουλαρίσματος απο το χτύπημα. Για να σε βοηθήσω, μόλις αρχίσει να "δένει " με το δακτυλό σου τραβάς μια γραμμούλα στη σαντιγύ -όταν είναι μαλακιά επανέρχεται η κρεμα, εμείς θέλουμε να πετύχουμε την φάση που θα μείνει ενα μικρο ίχνος. Και να σου σφίξει λίγο παραπάνω για πρωτη φορά δε χάλασε ο κόσμος -το πολύ μας πειράζει). Χτυπάς και αφήνεις στην άκρη. Σε ενα ποτήρι με κρυο νερό (οχι ζεστο, οχι χλιαρό, ΚΡΥΟ) βάζεις τις ζελατίνες να μαλακώσουν (χρειάζονται γύρω στα 5 λεπτά). Ζυγίζεις 375 γραμμάρια απο την σοκολάτα γάλακτος(και 380 να βάλεις δε χάλασε ο κόσμος) και την βάζεις σε ένα μπωλ (ψιλο μεγαλούλι γιατί θα χρειαστεί να ανακατεψεις μετα). Σε ένα κατσαρολάκι ζυγίζεις 200 γραμμαρια κρεμα γάλακτος. Μεσα σε αυτην θα ρίξεις τον καφέ. Βράζεις να ζεσταθεί καλά το μίγμα σου και παράλληλα ανακατεύεις προσεχτικά με συρματάκι. Μόλις φουσκώσει το τραβάς απο την φωτιά και αφου στραγγίξεις απο το νερό την ζελατινα την ρίχνεις μέσα ανακατεύοντας να λιώσει(με το συρμα). Αφού αφομοιωθούν ριχνεις το ζεστό μιγμα στο μπωλάκι με την σοκολάτα και ανακατεύεις να λιώσει.Θα πάρεις ένα αποτέλεσμα σαν σοκολατένια σφιχτη κρέμα. Σε αυτό το νεο μίγμα θα ενσωματώσεις την χτυπημένη ρευστή σαντιγυ, ανακατεύοντας με απαλες κινήσεις και με πλαστική πλατιά κουτάλα κατα προτίμηση. Εδω χρειάζεται προσοχή γιατί πρεπει να πετύχουμε λίγες κινήσεις την αφομοίωση για να μην μας "κόψει" η συνταγή. Κατόπιν τούτου σερβίρεις σε ποτήρια ή γυαλινα μπωλακια και βάζεις στο ψυγείο να παγώσει.Οταν παγώσει καλά, ετοιμάζουμε το γαρνιρισμά του. Σε κατσαρολάκι βάζουμε 100 γραμμάρια κρεμα γαλακτος(αρα χρειάζεσαι 1 κιλό-προσοχή πολύ γιατι οι συσκευασίες των υγρων μετρούνται σε λίτρα και πρεπει να ζυγίζεις πάντα), λίγη γλυκόζη(με το μάτι ,για σενα που δε κατέχεις ας πούμε ενα κουταλι του γλυκού) και την κανελλίτσα (εδω είναι στο χερι σου πόσο κανελλένιο σου αρεσει να βγει το τελικο αποτέλεσμα) και τα βραζεις. Σε ένα μπωλάκι εχεις βαλει 170 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Μόλις βρασει ενώνεις υγρά και σοκολάτα και εχεις έτοιμο ένα σοκολατένιο γλάσσο με άρωμα κανέλλας. Με αυτο, με την βοήθεια απο ένα κουτάλι, θα καλύψεις με ένα λεπτο στρώμα την επιφάνεια της παγωμένης κρέμας. Μπορείς για να σπάσεις το σκούρο του όλου να κοσκινίσεις απο πάνω λίγη αχνη ζαχαρη(με το σουρωτηράκι του τσαγιού βρε ,αμάν εγω όλα θα στα λέω; Σκέψου και λίγο!). Εναλλάκτικά μπορείς να πάρεις απο το σουπερμάκετ βεντάλιες απο λευκη σοκολάτα και να στολίσεις το γλυκό σου (εκει που λέγαμε στο Ρέντη εχω δει και στα αλλα της αλυσιδας εννοείται) και αν γουστάρεις λίγο παίδεμα έχεις έτοιμάσει ενα γλάσσο με λευκή σοκολάτα (εδω θα βάλεις περισσότερη σοκολάτα, γιατι η λευκή εχει περισσότερα λιπαρα απο την μαυρη ,ακριβως δε μπορω να σου πω, με το ματι το κάνω), το τοποθετεις σε χαρτινο χωνάκι [εγω έχω ετοιμα πλαστικά μιας χρήσης ,οχι που θα παιδευόμουν, χα!Να σου δωσω αν θες) και όπως είναι ζεστό ακόμα το κανελλοσοκολατενιο γλάσσο στο μπωλάκι σου φτιάχνεις ενα κοχλία και μετα με την μυτη ενος μαχαιριού τραβάς αρχικά απο μεσα προς τα εξω γραμμές ανα 1 εκατοστο και μετά απο εξω προς τα μέσα σχηματίζοντας εναν ιστο αράχνης. Εγω βάζω και βεντάλιες εκει σε μια ακρη. Αν βαριέσαι το αφήνεις έτσι σκέτο και σε όποιον δεν αρέσει, ας μην το φάει αυτός χάνει!!!Αυτό λοιπόν είναι ένα σχετικά εύκολο γλυκό ποτηριου που ακούει στο όνομα Milk chocolate capuccino mouche with cinnamon flavoured ganache. Eχει την γεύση του καφε καπουτσίνο με μια ελαφριά σοκολατένια αίσθηση. Σερβίρεται και χωρις το γλάσσο και για όσους προτιμούν τις πιο γλυκές γεύσεις αντικαθιστούμε στο γλάσσο την μαύρη σοκολάτα με γάλακτος.(και εδω αλλάζει η ποσότητα, βαζουμε παραπάνω λόγω περισσότερων λιπαρών της σοκολάτας γάλακτος). Αυτά απο μένα καλή επιτυχία και bon apetitit
  • Είμαι Και πολύ Κορμάκι Τελικά
Υλικά: 1. Ένα πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ (σκέτα χωρίς επικάλυψη σοκολάτας) 2. 150 γρ βούτυρο αγελάδος 3. 2/3 του κουτιού ζαχαρούχου γάλακτος 4. Καρύδα (ξέρετε την τριμμένη) 5. 4 κουταλιές της σούπας κακάο 6. Καρύδια 7. Αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση: Θρυματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (το οποίο θα είναι μαλακό αλλά όχι λιωμένο). Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην συνέχεια τα καρύδια. Το μείγμα μας θα το στρώσουμε στο αλουμινόχαρτο και απο πανω θα ρίξουμε την καρύδα. Τέλος του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε ( ;) )και το βάζουμε στην κατάψυξη! Καλή όρεξη!!!
  • Μαγικός Πουρές
Και γιατί μαγικός??? Γιατί μόνο με μαγικά μπορείς να μετατρέψεις ένα απλό πουρεδάκι σε διατροφική βόμβα!! :P
Υλικά:
1. 1 κιλό πατάτες
2. 2 αυγά
3. ½ φλυτζάνι γάλα
4. 4 κουταλιές κεφαλοτύρι
5. 200 γρ μοτσαρέλα
6. 250 γρ μπέικον
7. Λίγομοσχοκάρυδο Αλάτι – πιπέρι (δωρεά απο την Coulita)
Εκτέλεση
:
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό, καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια. Αφού βράσουν καλά, τις λιώνουμε στο μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το κεφαλοτύρι, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί , (εδώ κανονικά πασπαλίζουμε και με λίγη τριμμένη φρυγανιά αλλά με την Coulita πάνω από το κεφάλι μας το προσπερνάμε) και απλώνουμε τον μισό πουρέ, ψιλοκόβουμε το μπέικον, προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα και σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκινίσει. Περίπου 40 λεπτά!!! Καλή Όρεξη!!
  • Μάτια ερμητικά τηγανητά (ή αλλιώς: Το πρωινο του φοιτητη)
Έχουμε και λέμε:
Υλικά:

Ένα αυγό φρεσκο
Δευτερο αυγο φρεσκο λεμε από την αυλη της κυρα Μαγδαλως
Πατάτες , όχι γιαπωνεζικες εχουν ραδιενεργεια
Τυρί τριμμένο με λιγα λιπαρα (αυτό σε μαρανε)
Ρίγανη
Υποκατάστατο αλατιού αν εισαι πανω από 40 και εχεις πιεση
Ντομάτα Πιπεριά πρασινη η πορτοκαλι

Εκτέλεση:
Έχουμε και λέμε ξανα: Ζουμ στο τηγανι παρακαλω, σπάμε το ένα αυγό, προσεχτικά στο τηγάνι. Μετά σπάμε το άλλο αυγό προσέχτηκα πάντα. Τα τηγανίζουμε, προσεχτικά παντα ε; (Αυτος ο ηχος του λαδιου είναι καυλα, μη πω για την μυρουδια) μέχρι να γίνει ωραιο παχύ το ασπράδι και ο κρόκος πορτοκαλί γέρος δυνατός. Συγχρόνως κόβουμε πατάτες σε σχήμα τσιπς και τα τηγανίζουμε σε λάδι χωρίς πολυξάκουστα, λάδι παρθένο. Βγάζουμε τις πατάτες, τις σερβίρουμε, στο πιάτο και μετά ρίχνουμε το τριμμένο τυρί από πάνω να λιώσει μιαμ! Μετά βάζουμε τα τηγανιτά αυγά πάνω από τις πατάτες και κόβουμε μια ντομάτα σε φέτες και τις βάζουμε διπλα σαν σαλατικό και διακοσμητικό συγχρόνως, ριγανιτσα στις ντοματούλες και σλουρππππππ
  • Cουλή Σαλάτα με πορτοκάλι
Ανάμεσα σε πληθώρα συνταγών.. γεύσεων.. σκέψεων, το μέγιστο ταλέντο μου στον χορό.. δεν μπορούσα άλλωστε να μην αναφερθώ σ' αυτό, βλέποντας την πολυτάλαντη Ευγενία να διακρίνεται εκτός από την καλή της "μπαγκέτα" και στις πίστες των ντανς φλορ για την κορμοστασιά της! Γιατί μπορεί η μάνα μου να μην με βρίζει γιατί και αυγά βράζω.. ενίοτε όμως τα κάνω "σαλάτα" και τον εξάψαλμο μου θα τον ακούσω.. Μετά τον κρυφό μου διακαή πόθο, όχι για μια ματιά του Μαμαλάκη αλλά για τα μάτια του Σκαρμούτσου ...ναι θα προσπαθήσω να γίνω σου σεφ στον πιο Cουλό διαγωνισμό μαγειρικής! Η τελική απόφαση είναι να πάρω μέρος με μία Cουλή Σαλάτα.. δοκιμάστε την μόνο αν σας αρέσουν τα "ξινά" aka περίεργα! Αγαπητοί μου κριτές επέλεξα να κάνω αυτή την σαλάτα γιατί: Μπήκαμε στην άνοιξη... σε λίγο θα βγάλουμε τα καλοκαιρινά ρούχα και μέσα στα καλοκαιρινά είναι και τα μαγιό, δοκιμάζοντας τα περσινά μαγιό λοιπόν, δεν θα μου χτυπήσουν την πόρτα οι ευχάριστες περσινές καλοκαιρινές αναμνήσεις αλλά η ευχαρίστηση που ένιωθα σαβουρώνοντας τα σουβλάκια όλο τον χειμώνα... ώρα για δίαιτα, γιατί έτσι έχω μια ελπίδα να προλάβω να αποκτήσω κι εγώ το φιδίσιο κορμί της Μανωλίδου... που ίσως μου το ισιώσει κι εμένα ένας φιλήδονος μαυρισμένος "Άδωνις"! Η μαμά μου λέει,όπως ανέφερα, οτι συνεχώς τα κάνω σαλάτα και σκέφτηκα οτι θα είναι μία καλή ευκαιρία να της αποδείξω οτι το ταλέντο μου αναγνωρίζεται... Ο Μαμαλάκης θα μου έδινε σίγουρα τα συχαρίκια του, που ξέθαψα ένα παλιό τρόπο σίτισης, καθώς τα παλιά χρόνια οι νοικοκυρές... σε απόγνωση, πραγματική, έκαναν τα διαλειματάκια τους στα χωράφια για να κολατσίσουν, όχι διπλοφουρνιστές φρυγανιές ολικής και γιαουρτάκια λάιτ.. αλλά για να φάνε ψωμί, πορτοκάλι και κρεμμύδι! Τέλος ο λόγος που χρησιμοποίησα σαν βάση το πορτοκάλι και το κρεμμύδι "μεταμορφώνοντας τα" σε γκουρμεδιά με άποψη, είναι μπας και ο Σκαρμούτσος καταλάβει το κρυφό μου ταλέντο.. με επιβραβεύσει με λόβινγκ hugs και καταρρεύσει επιτέλους η μάνα μου!
Υλικά (απλά,εύκολα και οικονομικά!) Δεν θα φάνε πάνω από 3 άτομα, γιατί πολύ απλά 7/10 θα προτιμούσαν χωριάτικη σαλάτα! 1 μεγάλο πορτοκάλι, όχι από τα ξινά 1 κρεμμύδι ξερό, θυμάται κανείς ποιος φλέρταρε τον Βρασίδα το κρεμμύδι στην φρουτοπία ? 1 μεγάλο καρότο, μεγάλο αλλά τρυφερό 1 μικρή πράσινη ζουμερή πιπεριά, όχι καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού τζιντζερ, ρίζα είναι μην το ψάξετε στα ράφια με τα καλλυντικά Χυμό μισού πορτοκαλιού, το άλλο μισό φάτε το, κάνει καλό 3-4 φύλλα δυόσμου, άν δεν έχετε εσείς θα έχει σίγουρα η γειτόνισσα, όχι η ξανθιά με το υπέροχο κορμί 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, μήν βάλετε καμιά ζαχαρίνη και γελάνε και οι πέτρες Αφρό αλατιού, τι λέω τώρα ... βάλτε και κανονικό αλάτι anyway Πράσινο και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξέρετε πως το τρίβουν
Εκτέλεση στα 3 λεπτά Καθαρίζουμε και κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες, φερθείτε του με ευγένεια.. μην το ζουλήξετε! Τρίβουμε το καρότο, σε τρίφτη στο χοντρό μέρος και το τζίντζερ στο ψιλό, παρακαλώ εδώ θα ήθελα την προσοχή σας: άν είστε άσχετοι μην τα τρίψετε μέχρι τέλους.. σίγουρο γδάρσιμο και δεν θέλω να μου ρίξετε καμιά κατάρα.. Κόβουμε το κρεμμύδι σε δαχτυλίδια, το μοναδικό δαχτυλίδι που θα συγκινήσει τα αγόρια και θα μισήσουν τα κορίτσια με αιλάινερ. Κόβουμε την πιπεριά ζουλιέν μικρού μεγέθους... και εδώ είναι η μοναδική δυσκολία της συνταγής είναι αυτή, σας αφήνω λοιπόν να αναρωτιέστε όσοι δεν ξέρετε τι είναι ζουλιέν.. να το googlaρετε να μάθετε. Παίρνουμε ένα ωραίο, λαμπερό, βαθύ πιάτο βάζουμε κατά σειρά το καρότο, το πορτοκάλι, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το τζίντζερ, το αλάτι αλύπητα, τα πιπέρια με μέτρο, την ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου. Μην τα πετάξετε όπως όπως μέσα στο πιάτο βάλτε λίγη φαντασία και σκηνοθεσία ... που λέει και η ταλαντούχα αοιδός! Μην την σερβίρετε με τίποτα κοψίδια... προτιμήστε καλύτερα κανα τζατζίκι!

  • بيروت بيع المظلات الجميلة(Berytus pulchra vendere umbrellas)*
Υλικά
1)500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους(ξες αυτά τα τεράστια, που μοιαζουν με ανοιχτες ομπρελες)
2)400 γραμμάρια κρεμμυδάκια στιφάδου
3)4 ντοματες-2 στον τρίφτη(σαλτσα δλδ) & 2 κομμένες σε κύβους (ξεσποριασμένες)
4)2 σκελίδες σκόρδο
5)1 φακελάκι κους κους (πουλάνε στα σουπερμάκετ)
6)λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
7)λίγο δυοσμο ψιλοκομμένο Αλατι ,πιπερι και ελαιολαδο και θα μας χρειαστεί μια γάστρα (σκευος φούρνου, όχι γλάστρα-αν το κάνεις σε γλάστρα και σου πετυχει θα σκίσω όλα τα πτυχια μου, τα καλσον και τα μαγιώ μου)

Eκτέλεση:
Σε τηγανάκι βάζουμε τα μανιταρια και τα 350 γραμμάρια απο τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια(ολόκληρα ) με ελάχιστο λάδι και τα σωτάρουμε.Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην γάστρα και προσθέτουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο,ελαιόλαδο(λιγάκι ακόμα),τις τριμμένες ντομάτες,νερό(να σκεπάσει τα υλικά μας)και αλατοπιπεράκι.Ψήνεις σε μέτριο φούρνο (δλδ 180 βαθμοι) μέχρι να μείνει με το λαδάκι το φαγητό του (θες και ωρα τωρα;Ανοίγεις και κοιτάς -δε ψηνουν όλοι οι φούρνοι το ίδιο) Μετά- παιρνεις μια κατσαρολίτσα και προσθετεις το κους κους [και επειδή θα ρωτήσεις τι είναι αυτό ,αντε να σου πούμε (αχ!)-είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό, κυλιέται σε αλεύρι και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή). Στην συνέχεια κοσκινίζεται και φυλάσσεται.Οκ; Συνεχάω) και το σκεπάζεις με καυτό νερό να το σκεπάσει. Το βάζεις στο μάτι(οχι το δικό σου ,το χρειαζεσαι,της κουζίνας)και το σκεπάζεις και το βράζεις για κάνα 10λεπτο(θα απορροφήσει το νερό και θα φουσκώσει). Το βγαζεις και το αφήνεις να κρυώσει. Ψιλοκόβεις τα υλικά σου [επειδή ξέρω πόσο ανεπίδεκτη είσαι να σε βοηθήσω-βάλε τα 50 γρ.κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά σου στο multi(μην μου πεις πως ουτε αυτο ξέρεις τι είναι)και δώστους 2-3 βολτες. Αν τα θες πιο ψιλοκομμένα περισσότερες.Ένας πρακτικος τρόπος γιατί αν περιμένεις να τα κόψεις οπως στο master chef ,αντίο ζωη!], εχεις και την ντοματούλα σου έτοιμη και στην σαλατιέρα σου ανακατεύεις όλα τα υλικά σου ,προσθετωντας επιλεον αλατοπίπερο και ελαιόλαδο. Στο μεταξύ εχ ουν γίνει και τα μανιτάρια οπότε στρώνεσαι και περιδρομιάζεις!!! Σημείωση: Αν εχεις τραπέζι(χαχαχαχαχα,καλά θέλω και τα λεω αυτα; χαχαχαχαχα) μπορείς να στρωσεις την σαλατιέρα σου με μαρουλόφυλλα (πλυμένα και στεγνωμένα) και να αδειάσεις εκεί την σαλάτα σου, που εχεις φτιάξει αλλού πιο πριν, έτσι για να το ομορφύνεις λίγο. *Και επειδη δεν νομίζω να ξέρεις ξένες γλώσσες να σου πω ότι ο κουλοτίτλος του μενου είναι "Στην Βυρηττο πουλάνε όμορφες ομπρελες"
  • Οι γαρίδες των αισθήσεων και των παραισθήσεων
Υλικά:
Γαρίδες
Γάλα καρύδας
2-3 κουταλάκια γκάραμ μασάλα
Αλάτι 3-4
σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλάκι τζίντζερ
1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση: Μέσα σε ένα γουδί ή κάτι παρόμοιο χτυπούμε καλά τον σκόρδο και το τζίντερ μέχρι να γίνουν μια καλή πάστα. Παίρνουμε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει βάζουμε την πάστα από τζίντζερ και σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γκάραμ μασάλα (που αν το κάνουμε μόνοι μας είναι φυσικά πολύ καλύτερο, αλλά σιγά μόνο για να το κάνεις θέλεις εφτά μπαχαρικά και έτσι δεν θα μπορούσα να γράψω τη συνταγή της Coύλας). Μόλις αρχίσουν να βγαίνουν τα αρώματα των μπαχαρικών προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο πριν ψηθούν βάζουμε το αλάτι. Βάζουμε και το γάλα καρύδας ανακατεύουμε για λίγη ώρα, μέχρι να γίνει μια υπέροχη σάλτσα. Όπως κάθε ινδικό που σέβεται τον εαυτό του, συνοδεύεται με ρύζι. Δεν βρίσκω ότι του πάει το κρασί αλλά αν επιμένετε προτιμήστε ένα ελαφρύ λευκό.
  • Ερωτικό συνταγολόγιο: αυγά με ζαμπόν και ροδόσταμο
Φόρεσα ποδιά, μην πιτισλιστώ και ξεκινώ να περιγράψω μια ήδη δοκιμασμένη συνταγή.
Υλικά
δυο αυγά μάτια
δυο αυγά βραστά
ζαμπόν
ροδόνερο
κρέμα γάλακτος
Παράλληλα θα χρειασθεί, λίγο ροζ, λίγο σιέλ και πολλά συννεφάκια και τα μυαλά στα κάγκελα βεβαίως !
Εκτέλεση
Θυμίσου.... όταν με υγρά χέρια, όπως ήσουν ξαπλωμένος στην παραλία, άπλωσες και χαίδεψες τα ολοστρόγγυλα αυγά μου. Στήθηκαν και σκλήρυναν στο κέντρο. Σαν έτοιμα απο καιρό σε περίμεναν. Μερικές κυκλικές κινήσεις σου, τα έκαναν να ψηθουν τελειωτικά. Χαλάρωσα και ένοιωθα να παραλύω. O χρόνος είχε σταματήσει. "Τι έχεις για μένα" σε ρώτησα και η απάντησή σου, ήταν να οδηγήσεις το χέρι μου, σε ένα ολόζεστο κομμάτι ζαμπόν. Δυο σκλήρά βραστά αυγά το συνόδευαν. Μύριζε περίφημα. Το χαίδεψα για λίγο και το ένοιωσα έτοιμο, καλοψημένο. Ξεκίνησα να το φιλώ κι αυτό με χαίδευε. Ηταν ιεροσυλία να το φιλώ άλλο. Επρεπε να το ραντίσω με ροδόσταμο. Να το ποτίσω ως να ξεδιψάσει. Το οδήγησα στο πιάτο, που έβραζε το ροδόσταμο. Με μαλακές κινήσεις άρχισε να κυλιέται στο πιάτο. Γινόταν ένα με το ροδόνερο. Γλύστραγε έξω για λίγο και πάλι μετά ρουφούσε την αύρα του ρόδου.Τα βραστά αυγά που ήταν μαζί του, το βοηθούσαν να ολοκληρώσει την πανέμορφη διαδικασία. Αποζητούσε να πιεί όλο το νερό απο την πηγή. Μουσική μαγική ακουγόταν παντού. Η διαδικασία, κορυφώθηκε μ΄' ένα κρεσέντο, όταν η κρέμα γάλακτος, μπήκε στο πιάτο. Το φαγητό ήταν έτοιμο πιά. Τα συννεφάκια, έρριχναν λίγες σταγόνες. Το ροδόσταμο, είχε πιεί την κρέμα γάλακτος, τα αυγά ήταν έτοιμα και ο χρόνος που χρειάστηκε ήταν μόλις 45 λεπτά. Θυμάσαι; Ηταν το ωραιότερο δειπνο που πήραμε μαζί. Ηταν η πρώτη φορά. Μοναδική εμπειρία.
  • KOUNELOSOUPA
(E! όσο να είναι στα αγγλικά δείχνει πιο γκουρμέ!) Έχουμε και λέμε!
Υλικά:

1)Καρότα
2)Μπιζέλι
3)Κρεμμύδι
4)κολοκυθάκια
5)Πατάτα πουρέ σκόνη
6)Curry
7)ελαιόλαδο Νερό,αλάτι,πιπέρι(αυτά μας τα χαρίζει ευτυχώς!) Ποσότητες: Όσο θέλει ο καθένας αναλόγως τι του αρέσει! Κομμένα σε κύβους η όπως θέλετε! Παιδιά πάνω από όλα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! (να αφήνουμε και κανένα μήνυμα εξάλλου είναι της μόδας!)

Εκτέλεση:
-Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα μας μαζί με όλα τα χορταρικά. -Καπακώνουμε τη κατσαρόλα -Σε σιγανή φωτιά (για να κατεβάσουν τα υγρά τους και να μη τα κάψουμε)αφήνουμε να μαλακώσουν -Λίγο πριν τα κάψουμε προσθέτουμε curry,αλάτι,πιπέρι, ανακατεύουμε και βάζουμε το ανάλογο νερό(λίγο πάνω από το να τα σκεπάζει) -Αφού βεβαιωθούμε ότι ψήθηκαν όσο τα θέλουμε προσθέτουμε το πουρέ(δεν θέλει πολύ ισα να χυλώσει λίγο)ανακατεύοντας γρήγορα για να μη μας σβολιάσει. Σημειώσεις: 1)Άντε αν βιαστείτε λίγο προλαβαίνετε πριν μας πιάσουν οι ζεστες να τη δοκιμάσετε! 2)Μέρες που είναι τώρα (Νηστείες) ό,τι πρέπει. 3)Εσείς που δεν θα έχετε τη Coula πάνω από το κεφάλι σας να μετρα τα υλικά μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλο λαχανικό θέλετε. A! και να μη ξεχάσω το κουνέλι!!! Xμ...αυτό θέλει λίγη υπομονή...μην ανησυχείτε όταν δει όλα αυτά τα λαχανικά θα σας βρει από μονο του!!!μονο να κρύψετε το curry...αυτό θα το απωθήσει!
  • Κάνε μια ευχή, φτιάξε τη φανουρόπιττα, μην την αφήσεις να καεί!
Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/3 φλυντζάνι λάδι
χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα αλεύρι self rising κανέλα
Ποσότητες με το μάτι για το αλευρι και το χυμο - ανάλογα με το πόσο μεγάλη θες να σου βγει. Όσο πιο πολύ αλεύρι βάλεις τόσο πιο πολύ χυμό θα πιει κ.ο.κ.
Κανέλα μπορείς να βάλεις όση θες αλλά να'χεις υπόψη ότι πολλή κανέλα=πικρή γεύση.

Εκτέλεση:
Κτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένας ωραίος άσπρος πολτός. Βάζουμε το πρώτο φλυντζάνι αλεύρι και το πρώτο φλυντζάνι χυμό πορτοκάλι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε σθεναρά. Βάζουμε κι άλλο αλεύρι, κι άλλο χυμό μέχρι να γίνει ωραία ζύμη. Προς το τέλος προσθέτουμε το κουταλάκι το baking powder και το κουταλάκι τη σόδα και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνουν ένα με τη ζύμη μας. Η ζύμη δε θέλουμε να είναι ούτε πολύ πυκτή ούτε πολύ χαλαρή, κάπου στη μέση για να φουσκώσει στο ψήσιμο. Εντελώς στο τέλος πασπαλίζουμε την κανέλα από πάνω και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το μείγμα σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με λάδι, ή ένα άλλο ανάλογο σκεύος και το βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να φουσκώσει πολύ. Όταν είναι ωραία φουσκωμένη και ροδοκόκκινη την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το πρώτο κομμάτι. Εύκολη γρήγορη και πεντανόστιμη! Για να δείτε αν ψήθηκε μπορείτε να βάλετε ένα μαχαίρι σε μια ακρούλα και αν βγει χωρίς να έχει κολλήσει υλικό πάνω του είναι έτοιμη! Μην το βάλετε στη μέση και ξεφουσκώσει όμως! :))))

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
16 bloggers μας εμπιστεύτηκαν τις μυστικές συνταγές τους.

19 συνταγές βαλθήκαν να μας ανοίξουν την όρεξη για φαγητό και για γέλιο.

3 νικητές θα παραλάβουν σούπερ κουλά μαγειρικά και όχι μόνο δώρα.

1 όμως είναι ο αδιαπραγμάτευτα καλύτερος Coυλός Sous Chef.

Πριν ανακοινώσω τους νικητές ας δούμε ποιοι bloggers έγραψαν για μας τις συνταγές τους. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή τους και σας τους παρουσιάζω με μεγάλη χαρά.
Γκλουμπαντόρ α λα ντεφιρ: Φέξε μου και γλίστρησα! Ο Invictus στην εκπνοή του χρόνου, έστειλε μια συνταγή-φάρσα. Μην δοκιμάσετε να την φτιάξετε, τα ζάρια δεν τρώγονται (ακόμη).

Το χύσιμο της σοκολάτας: Ο Αμερικλάνος, μα τω θεώ, είχε τρελά κέφια και όχι μόνο για να μπει στη κουζίνα.

Μπεκροψωμάκι: Μια ειδική επί της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, η καλή μας cibusi, μας πρότεινε ο,τι καλύτερο, χικ χικ χικ....ζαλίζομαι!

Sex on the beach: Η Κύπρος έκανε την εμφάνισή της σε αυτό το διαγωνισμό, με πολύ όρεξη για πλάκες και σεξ. Η Μάνα, μετά τον Invictus, μας πρότεινε κάτι...που πιστέψτε με, δε χρειάζεται να ξέρεις τη συνταγή. Πάει μόνο του, Μάνα μου!

Μαϊμού Ιταλιάνα: Είσαι μόνος; Έκλεισε ο πιτογυράς Θωμάς και ξέμεινες νηστικός; Για όλα υπάρχει μια εύκολη και γευστική λύση. Μας την πρότεινε το maroulaki.

Μπουκιά και οργασμός: Πως να μην είναι οργασμός αγαπητή Nefelokokugia? Αφού και τσιφούτηδες μας είπες και 36252 υλικά έβαλες στη συνταγή σου, αντί για 7, είναι όντως μπουκιά και συγχώριο.

Do it like this unknown motherfucker: O καλός μας TwistedTool, δεν ήξερε πως ο τύπος που πρότεινε αυτή τη πάρα πολύ δύσκολη συνταγή ήταν ο πρώτος Έλληνας master chef, ο Άκης Πετρετζίτζικας. Σε συγχωρούμε καλό μας παιδί γιατί μπορεί στη Κύπρο να μη την βλέπατε τη βλακεία και σιγά τα αυγά δηλαδή. Ήταν η πιο εύκολη και εύγεστη συνταγή. Σε ευχαριστούμε πολυ.

Κοτοβυζάκια: Άλλη μια συνταγή μα κυρίως παρουσίαση, μπορεις να την πεις κι αμερικλανιά, μας κέρασε ο αγαπητός τοις πάσι Αμερικλάνος. Η θεία και ο θείος μπήκαν στη κουζίνα και κάνανε σεξ μαγειρεύοντας. Ευφυές; Ευφυές και το επιβεβαιώσατε με τις ψήφους σας.

Μαύρη, μαύρη, μαύρη μου ΄χεις κάνει τη ζωή ή αλλιώς Καρβουνιάρα: σιγοτραγουδά ο Drmakspy τονίζοντας πως σημασία έχει να βάζεις παραπάνω από μια πρέζα αγάπης σε ό,τι κι αν κάνεις. Καλέ ρίξε αγάπη...μη τη λυπάσαι!

Καφές του κουταλιού ή αλλιώς Τι γυρεύει ο Ρωμαίος το κουτάλι; Θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον Evil Chef, γιατί μας κέρασε μια πολύ ποιοτική συνταγή και μάλιστα πολύ αναλυτικά έτσι ώστε δεν έχεις πια λόγο να πεις πως έχασες τον μπούσουλα. Αν με ρωτάτε, δεν θα του έδινα μόνο 3 ψήφους, αλλά 1013. Ήταν η πιο άρτια, πρωτότυπη και επαγγελματικά δοσμένη ως προς την παρουσίασή της, συνταγή.

Είμαι και πολύ κορμάκι τελικά: Η Blu3Τh1nK3r με την κορμάρα της, μας πρότεινε ένα ωραίο γλυκάκι για κάθε ώρα και στιγμή. Απλό, εύκολο και γεμάτο υπονοούμενα.

Μαγικός πουρές: Κάτι απλό και διαίτης, κατάφερε η Venea να το μετατρέψει σε διατροφική βόμβα όπως μας είπε και η ίδια. Κι όμως ακούγεται τόσο νόστιμο που είναι από τις λίγες συνταγές που θα την τιμήσω άμεσα.

Μάτια ερμητικά τηγανητά: Όταν σας έλεγα να βάλετε όσο πιο κουλό τίτλο μπορείτε, αυτό εννοούσα. Ο άσωτος γιος που με ξέρει καλά πια, έλαβε το μήνυμα, και μας έστειλε την πιο διάσημη συνταγή, απλά λιτά κι απέριττα. Ναι, ναι, ναι, αυτός είναι ο άσωτος γιος που όλοι αγαπάμε.

Coυλή σαλάτα με πορτοκάλι: Άλλη μια ειδική της κουζίνας και γνώστης των συνταγών, είναι η Eva που με χάρη και μπρίο, πρέσεξε την διατροφή μας και μας πρότεινε ό,τι πιο υγιεινό. Ευχαριστούμε πολύ. Και αυτή η συνταγή θα τιμηθεί από την νοικοκυρά Cούλα.

بيروت بيع المظلات الجميلة (Berytus pulchra vendere umbrellas): O αληθινός μας chef, ο Καθαρματένιος Μάγειρας, ο Evil Chef, μας παρουσίασε άλλη μια επαγγελματική συνταγή από τις λίγες απόλυτα ολοκληρωμένες που παρέλασαν στον διαγωνισμό μας. Τον ευχαριστούμε πολύ και πάλι.

Οι γαρίδες των αισθήσεων και των παραισθήσεων: Να μια πολύ ωραία και σχετικά νηστίσιμη συνταγή. Αυτή τη φορά η Mana, άφησε κατά μέρος το σεξ και τα μοχίτος και μας σέρβιρε τα θαλασσινά της με μαεστρία.

Ερωτικό συνταγολόγιο: Αυγά με ζαμπόν κα ροδόσταμο: Η Elsa Maxwel, πάντρεψε αυγά, ροδόσταμο και τα χρώματα της ίριδας και παρουσίασε μια εύγεστη λύση που θα αναταράξει τη σεξουαλικότητά μας στο πι και φι.

Kounelosoupa: Για γκουρμέ καταστάσεις η Elena G. εμπιστεύτηκε στον διαγωνισμό μας μια πολύ ωραία συνταγή. Μη ξεχάσετε το κουνέλι βεβαίως βεβαίως! Και πάνω απ'ολα ελευθερία κινήσεων.

Κάνε μια ευχή, φτιάξε τη φανουρόπιττα, μην την αφήσεις να καεί: Γιατί αν καεί, δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί το τάμα σου στον Άγιο Φανούριο. Αυτά προτείνει η DaisyCrazy, επιβεβαιώνοντας πως ξέρει από κουζίνα, κι ας την κατηγόρησαν μερικές μερικές, ονόματα δε λέμε, ιστολόγια δε θίγουμε, για ακαματοσύνη.

Και τώρα έφτασε η ώρα της ανακοίνωσης των μεγάλων νικητών μας. Τα αποτελέσματα είναι λίγο κουλά, μιας και οι πρώτες δύο συνταγές ανήκουν στον ίδιο διαγωνιζόμενο ενώ οι επόμενοι δύο νικητές μοιράζονται τη δεύτερη θέση λόγω ισοβαθμίας. Βάσει τών ψήφων σας:

Τη 2η θέση λαμβάνουν με ισοψηφία

η nefelokokkugia

με την συνταγή: Μπουκιά και Οργασμός

και ο άσωτος γιος

με τη συνταγή: Μάτια ερμητικά τηγανητά

...και τη 1η θέση κατέχει...
ο μεγάλος μας νικητής,

ο πιο Coυλός Sous Chef

που εσείς επιλέξατε με τις ψήφους σας,



με τις συνταγές:

Το χύσιμο της σοκολάτας

και

Κοτοβυζάκια
16 Απριλίου 2011