Υπόδουλοι forever

Τρελαθήκαμε αυτές τις μέρες! Ωχου! Άλλοι δε θέλανε να πάνε να ψηφίσουν κι είχαν δίκιο, άλλοι πήγαν να ψηφίσουν και δεν ξεκόλλησαν από τα χρώματα, αν και ξέρουν να φωνάζουν στα άσχημα, άλλοι πήγαν και ψήφισαν μικρά κόμματα για να στείλουν λέει ένα μήνυμα! Σε ποιο κινητό το έστειλαν το μήνυμα, δεν ξέρω. Αλλά φαίνεται πως όλοι οι πολιτικάντηδες είχαν κλειστά τα κινητά τους και είχαν σήμα μπανάνα και μήνυμα δεν έλαβαν ούτε από τους μεν ούτε από τους δε!

Σε τι σκατά κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας; Διάβαζα αναλύσεις που με έπειθαν πως πρέπει να πάω να ψηφίσω, κι άλλες που με έπειθαν να μην πάω! Τελικά έκανα του κεφαλιού μου γιατί έτσι είμαι εγώ. Διαβάζω, ακούω, ζυγιάζω, αλλά στο τέλος εγώ θα αποφασίσω τι θα κάνω, αν θα ψηφίσω, τι θα ψηφίσω και γιατί! Τώρα αας μην αναφερθώ στα κριτήρια γιατί θα νυχτοξημερώσουμε!

Πάντως έχει πλάκα το όλο σκηνικό. Όλοι να τους βρίζουμε, όλοι να είμαστε δυσαρεστημένοι από τις πολιτικές που ακολουθούν, όλοι να λέμε τη γνώμη μας, αλλά τελικά να μην μας λαμβάνει υπόψιν κανείς. Και τέλος τέλος πάντα εμείς οι Έλληνες να κάνουμε τα ίδια λάθη!

Νιώθω πως η κατάσταση αυτής της χώρας, δεν θα αλλάξει ούτε με την δημοκρατική μας ψήφο, ούτε με την αποχή μας, ούτε με τίποτα! Η πορεία της έχει προδιαγραφεί, κι αν ξέρεις λίγο Ιστορία, θα δεις πως όλα κλωθωγυρίζουν γύρω από το ίδιο σκηνικό! Τελικά μόνο οι επαναστάσεις φέρνουν αλλαγές, αλλά το dna δεν αλλάζει! Ακόμη κι αν βγούμε στους δρόμους και ξηλώσουμε καρέκλες, μπορεί να βγούμε από τον ένα ζυγό, αλλά θα φλερτάρουμε με άλλο ζυγό!

Υπόδουλοι για πάντα θα είμαστε, στους απαίδευτους εαυτούς μας και στις δικές μας νοσηρές νοοτροπίες.

ΥΓ Εκλογές τέλος, θα επανέλθω στις κουλές μου ιστορίες, εκεί τουλάχιστον, γελάμε και λίγο!

8 Νοεμβρίου 2010